5/3/11

SOS -AΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ,ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣΝα μην περάσουν οι βάρβαρες απολύσεις στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Λάβαμε ανακοίνωση του Συντονισμού Σωματείων Δημοσιου  και Ιδιωτικού Τομέα  και ευχαρίστως την αναδημοσιεύουμε
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ
ΝΑ  ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!

Ο «Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων σε ΟΤΕ-COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟ-E VALUE ενάντια στις επιταγές της Deutche Telekom, που δείχνει την πόρτα σε 270 εργαζόμενους μέχρι στιγμής στο σύνολο του ομίλου, αν υπολογιστούν και αυτές στα καταστήματα «Γερμανός». Ακόμα, η εργοδοσία έχει ανακοινώσει τη μείωση των αποδοχών και την αύξηση του ωραρίου εργασίας στον Όμιλο. Οι μαζικές απολύσεις και οι συνολικότερες αλλαγές σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΤΕ, προαναγγέλλουν μια νέα άγρια επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας κατά των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ.
Ο στόχος των 120 απολύσεων στην πιο κερδοφόρα εταιρία του ομίλου αλλά και ολόκληρου του κλάδου κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι άλλος παρά να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της εργοδοσίας, ενώ με πρόσχημα την κρίση η διοίκηση επιχειρεί να επιβάλλει ταυτόχρονα μέτρα σκληρής λιτότητας και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και για τους εργαζόμενους στον όμιλο
Η ίδια επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Απολύσεις στην Wind, και την Vodafon, απολύσεις και επιβολή ατομικών συμβάσεων μείωσης μισθού στην Intracom (με εξώδικη απειλή άμεσης απόλυσης!) κ.α.

4/3/11

Κυβέρνηση, ένας μεγάλος αλλά επικίνδυνος καρνάβαλος! Oι αλχημείες με τις οικονομικές προβλέψεις του κ. ΠαπακωνσταντίνουΜΕΤΩΠΟ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ  ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 
Κυβέρνηση,  ένας μεγάλος αλλά επικίνδυνος καρνάβαλος!
Oι αλχημείες με τις οικονομικές προβλέψεις του κ. Παπακωνσταντίνου 
      Ο υπουργός Οικονομικών  δίνοντας στη  δημοσιότητα, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο  Δημοσιονομικής Προσαρμογής έως και το 2015, απέδειξε, ότι όχι μόνο ομιλεί άριστα Αγγλικά, αλλά και ότι δύναται να κατακτήσει το πρώτο βραβείο, σε οποιοδήποτε καρνάβαλο ανά τον πλανήτη.
      Αντί  ειλικρινά, να ομολογήσει την χρεοκοπία  της μνημονιακής πολιτικής, παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για την πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών έως  και το 2015, που δείχνουν- μέσω απλών αριθμητικών υπολογισμών- ότι μετά από 6 χρόνια θυσιών και αίματος του ελληνικού λαού, το χρέος της γενικής κυβέρνησης, θα ανέρχεται στο 153% του ΑΕΠ, όσο προβλέπεται και για το 2011, από 127% το 2009, σύμφωνα με το «βέλτιστο» σενάριο της ίδιας της κυβέρνησης, η οποία σημειωτέον διαψεύδεται ανά τρίμηνο, πόσο μάλλον σε ορίζοντα πενταετίας.
      Συμπληρώνοντας  τον πίνακα με την πορεία των βασικών  οικονομικών μεγεθών, με τους τόκους, το ονομαστικό επιτόκιο δανεισμού και κύρια το Ποσοστό Δημοσίου Χρέους (που δεν παρουσιάστηκε! πλην αυτού του του 2011) που προκύπτουν από τα προηγούμενα μεγέθη έχουμε τα εξής: 
έτη20112012201320142015
Πληθωρισμός2,2%0,5%0,7%1,0%0,0%
ΑΕΠ-3,0%1,1%2,1%2,1%2,7%
Δημ.έλλειμμα7,4%6,5%4,9%2,6%1,0%
Πρωτογενές  έλλειμμα-0,7%0,9%3,0%5,5%6%
Τόκοι6,7%7,4%7,9%8,1%7%
Επιτόκιο  Δανεισμού 4,84%5,03%5,2%4,5%
Δημόσιο Χρέος153,0%157,1%157,7%155,6%152,7%

      Η λογιστική αλχημεία αποκαλύπτεται,  αφού η κυβέρνηση υπολογίζει με ονομαστικά επιτόκια δανεισμού μέχρι 4,5%. Αλήθεια από πού; Από τις αγορές; που όπως δήλωνε θα έβγαινε στα μέσα του 2011. Από νέο δάνειο από την τρόικα; Από το Δ.Ν.Τ.;
      Η κυβέρνηση υπολογίζει με πραγματική αύξηση του ΑΕΠ μέχρι και 2,7%, όταν θα ασκήσει συνεχή περιοριστική πολιτική, μέσω συντριπτικών για την κοινωνική  συνοχή και το κοινωνικό κράτος, πρωτογενών πλεονασμάτων του προϋπολογισμού, της τάξης ακόμη και του 6% του ΑΕΠ.
      Είναι σαφές, ότι και αυτό το 153% για το 2015, είναι όνειρο θερινής νυχτός, είναι λογιστική απάτη αυτής  της κυβέρνησης.  Στην πραγματικότητα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν όλη  τη χώρα, δρομολογώντας νέα εφιαλτικά  σενάρια, που το ξεπούλημα θα είναι  και αυτό μονόδρομος και τελευταία ελπίδα σωτηρίας.
      Η πολιτική αυτή δεν είναι απλώς  αδιέξοδη, συνιστά την απαρχή μιας μεγάλης καταστροφής,  ενός νέου κοινωνικού 1922.  Η μόνη σωτηρία  είναι να διωχθεί η τρόικα, να φύγει, παίρνοντας μαζί της και αυτή την κυβέρνηση. Το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να ελεγχθεί, αν δεν διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Αυτή την αλήθεια πρέπει να επιβάλλουν οι έλληνες πολίτες στους πιστωτές, στην Ε.Ε. και στο αχόρταγο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, μέσα από ένα παλλαϊκό κίνημα.  Χρειαζόμαστε μια λαϊκή κυβέρνηση, που θα είναι η φωνή του λαού στο εξωτερικό και όχι η φωνή των πιστωτών στο εσωτερικό της χώρας, που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ελλήνων εργαζομένων  και όχι τα συμφέροντα του ευρώ,  των  τραπεζών και των απανταχού ραντιέρηδων του κόσμου.        
      Αθήνα, 4/3/2011            

120 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δρομολογει η COSMOTE-ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕαναδημοσίευση  απο  ΕΔΩ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ 23fl για ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟYΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ COSMOTE
Την δύναμη τους την …ξέρουμε!!!Την δύναμη μας; Την ξέρουμε;
Και αν αρκεί εμείς να τη συνειδητοποιήσουμε, μήπως είναι πιο  εύκολο να συμπεριλάβουν την δύναμη ΜΑΣ, στις παραμέτρους της εξίσωσης τους;
Η Cosmote είναι μια κερδοφόρα εταιρία, με 2 δις ετήσιο κύκλο εργασιών και με μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στην διεθνή αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Η διοίκηση της Cosmote αποφάσισε να προχωρήσει σε 120 απολύσεις εργαζομένων.
Όλοι Εμείς είμαστε εργαζόμενοι. Όλοι Εμείς  είμαστε ταυτόχρονα και καταναλωτές.Τα χρήματα μας, τα χρήματα των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν να  επιβραβεύουν, χυδαίες πρακτικές απόλυσης εργαζόμενων, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση κερδοφορίας των μετόχων της Cosmote.
Με τα δικά ΜΑΣ χρήματα αποκτούν την δύναμη ΤΟΥΣ.Αλλά ΤΩΡΑ αποφασίζουμε η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.
Ως εργαζόμενοι συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους.Ως καταναλωτές μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα της Cosmote.
***************************************************************************************
[ΟΙ σημερινές εξελίξεις [απο ΕΝΕΤ]
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύλλογος των εργαζομένων στην Cosmote πρότεινε το “πάγωμα” των 120 απολύσεων που δρομολογεί η εταιρεία και να ξεκινήσει από το σημείο μηδέν η διαβούλευση. Η πλευρά της διοίκησης αντέτεινε ότι το πρόγραμμα έχει  ήδη παρουσιαστεί σε εργαζόμενους και πως ορισμένοι από αυτούς είτε έχουν συναινέσει να αποχωρήσουν λαμβάνοντας τις πρόσθετες παροχές είτε έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτό. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν επίσης από την Cosmote να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή παρόμοιου προγράμματος απολύσεων εντός του 2011, κάτι που η διοίκηση της εταιρείας δεν αποδέχθηκε.
Το υπουργείο Εργασίας φέρεται να πρότεινε συμβιβαστική λύση για πάγωμα του προγράμματος χωρίς επαναπρόσληψη όσων έχουν ήδη αποχωρήσει, όμως η πρόταση δεν έτυχε κοινής αποδοχής.
Στο μεταξύ, καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Cosmote. Αύριο απεργούν μαζί τους και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ μετά από απόφαση της ομοσπονδίας των σωματείων για 24ωρη απεργία.

2/3/11

συνέντευξη τύπου στης ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ,ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ


Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 
Όλους εσάς που με την υπογραφή σας συμβάλατε  ώστε να γίνει γνωστό το αίτημα δημιουργίας  Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που  θα ανοίξει τα βιβλία του δημόσιου χρέους και όσους ακόμη ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σας καλούμε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) στις 12.00 όπου θα παρουσιαστεί δημόσια η πρωτοβουλία. Επίσης, θα γίνουν γνωστά και τα επόμενα βήματα μας.  

AΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών[ΠΟΕΣΥ] σε ανακοινωσή της κηρρύσσει το τέλος του διαλόγου με τους εκδότες και προτείνει απεργια διαρκείας

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Το 1ο «μνημόνιο» για το μέλλον των ΜΜΕ στη χώρα μας ξεκίνησε το 2010 με ομαδικές απολύσεις, «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, μειώσεις μισθών και εντατικοποίηση της εργασίας. Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στα δημόσια μέσα υπέστησαν μειώσεις μεγαλύτερες από 20%.

Το 2ο «μνημόνιο» εφαρμόσθηκε με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στον ΣΚΑΪ, που λειτούργησε ως «λαγός» για να ακολουθήσουν οι προτάσεις των εργοδοτών για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ανατροπές θεσμικών δικαιωμάτων όπως η περικοπή 25% της αποζημίωσης κατά τη συνταξιοδότηση.
Το 3ο «μνημόνιο» εφαρμόζεται τώρα στη Θεσσαλονίκη, με την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την προσπάθεια να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ σε ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών κατά 12,5%.
Την ίδια στιγμή η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί νέες μεγάλες απειλές στο ασφαλιστικό, με αιχμή στις επικουρικές συντάξεις, τον κλάδο υγείας και περίθαλψης.
Στη διάρκεια αυτών των δραματικών εξελίξεων για τον κλάδο των ΜΜΕ, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα θεσμοθέτησε τη μείωση των αποζημιώσεων και την εκ περιτροπής εργασία, υπονομεύοντας ήδη «τραυματισμένα» ασφαλιστικά ταμεία από την εισφοροδιαφυγή και την εισφοροκλοπή.

1/3/11

Πρόταση διεξόδου από την κρίση: Οι απεργοί πείνας και η επιστροφή των μεταναστών στη ζωήΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
http://www.hlhr.gr/details.php?id=524


Πρόταση διεξόδου από την κρίση:
ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ
1 Μαρτίου 2011


Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή που συμπυκνώνεται στο ακόλουθο αδιέξοδο: η άκαμπτη θέση «καμία νομιμοποίηση» ως απάντηση στο αίτημα «νομιμοποίηση σε όλους τους μετανάστες»,  πέραν του μη ρεαλιστικού περιεχομένου της, αξιολογείται εκ του αποτελέσματος ως προφανώς εξ ίσου απερίσκεπτη με αυτήν της καθολικής νομιμοποίησης, καθώς φαίνεται ότι δεν ελάμβανε υπόψη ότι οι απεργοί είναι, στην πλειοψηφία τους, αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος. Τώρα, κάθε μέρα που περνάει – και δυστυχώς έχουν περάσει πολλές μέρες – τα πράγματα δυσκολεύουν και τα περιθώρια ενός έντιμου συμβιβασμού ολοένα και στενεύουν. Οι λύσεις που αυτή τη στιγμή δυνητικά τίθενται υπό διαπραγμάτευση είναι οι εξής:
Πρώτον, η υπαγωγή των ανθρώπων αυτών στο λεγόμενο «υπό ανοχή» καθεστώς (αναβολή απομάκρυνσης) που ισοδυναμεί με έκδοση πράξης απέλασης και ταυτόχρονη αναστολή της απομάκρυνσης σύμφωνα με το οικείο άρθρο του νέου νόμου 3709/11 (άρθρο 24) που προβλέπει ότι «οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές μπορούν, με αιτιολογημένη απόφασή τους, να αναβάλουν την απομάκρυνση, για εύλογο χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές περιστάσεις κάθε περίπτωσης …».
Οι μετανάστες που θα καταγραφούν σε αυτό το καθεστώς είναι δυνατόν να έχουν δικαίωμα εργασίας.  Το δικαίωμα εργασίας αναγνωρίζεται υπό προϋποθέσεις και πρέπει να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα που προβλέπεται στο άρθρο 37 παρ. 5 του ίδιου νόμου. Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν στις πατρίδες καθώς θα τελούν υπό καθεστώς απέλασης και θα ανανεώνουν αυτήν την ιδιότυπη άδειά τους ανά εξάμηνο. Σήμερα, με καθυστέρηση περίπου ενός μηνός, η πρόταση αυτή, μολονότι θα μπορούσε ενδεχομένως αρχικά να εκτονώσει την κατάσταση δεν γίνεται δεκτή από τους απεργούς καθώς ουσιαστικά συνιστά μια πρόβλεψη που ήδη υπάρχει στην ελληνική έννομη τάξη για την ενεργοποίηση της οποίας δεν χρειαζόταν ολόκληρη απεργία πείνας τόσων ανθρώπων για τόσο καιρό. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, ο οποίος ουσιαστικά δεν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και η ίδια η αστυνομία δείχνει μάλλον απρόθυμη να τον εφαρμόσει, ο οποιοσδήποτε βρίσκεται παράνομα στην ελληνική επικράτεια μπορεί να ζητήσει να επαχθεί σε αυτό το «υπό ανοχήν» καθεστώς, χωρίς φυσικά να χρειάζεται να προσφύγει στην απεργία πείνας προκειμένου να το καταφέρει. Η αλήθεια επίσης είναι ότι και η ίδια η κυβέρνηση ούτε καν ψέλλισε εγκαίρως και επισήμως ευθύς εξαρχής ότι για τους ανθρώπους αυτούς υπάρχει διέξοδος εντός υπαρκτού νομικού πλαισίου. Σαν να μη το πίστευε καν. Σαν να μη το ήθελε. Αρκέστηκε να ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις περί μη νομιμοποίησης. Πλέον, φοβούμαστε πως είναι αργά για την εν λόγω διέξοδο, καθώς η προοπτική της δεν φαίνεται καν να συγκινεί ανθρώπους που φαίνονται αποφασισμένοι να δώσουν τη ζωή τους.

Ως πότε θα κυβερνούν φρουρούμενοι?
της Σοφίας Βούλτεψηπηγή ελεύθερη ζώνη ενημέρωσης
01/03/2011***************************************************************************ΣΧΌΛΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΑΠΟ PENTANOSTIMI
[βεβαια ,δεν ειναι μονο ο Δ.Κολλάτος,αλλά και ολοι ,πολιτες και συλλογικότητες που χαρακτηρίζονται,''αναρχικοι..,''εξωθεσμικοι''.''ταραξίες'' οταν διαδηλώνουν κατα της χούντας του Πασοκ,για τα δικαιώματά τους....Η κ.Βούλτεψη ,ωστόσο,''πιάνει''ενα θεμα που ειναι λαική απαίτηση......]
*************************************************************************
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα – το πιο ανίκανο, αλλά και το πιο ανθεκτικό επί του πλανήτου – ενοχλείται από τις εναντίον του κατηγορίες, εξοργίζεται και θεωρεί «λαϊκιστικές» τις διαμαρτυρίες έξω από σπίτια πολιτικών (όπως αυτές που οργανώνει ο σκηνοθέτης Δ. Κολλάτος με χορηγό επικοινωνίας το Fimotro), καταδικάζει μετά βδελυγμίας και κολλάει την ταμπέλα του «αναρχικού» σε όποιους πολίτες αντιδρούν με οποιονδήποτε τρόπο.
 

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας δεν κατανοούν το αυτονόητο: Ότι ο κόσμος τους θεωρεί υπεύθυνους για όλα τα δεινά της πατρίδας, ανίκανους και αναξιόπιστους να δώσουν οποιαδήποτε λύση. 

Δεν θέλουν να καταλάβουν πως δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να κατέρρευσε και να μην πλήρωσε κανείς γι’ αυτό. Ας θυμηθούν το κλίμα που επικρατούσε στην Ισλανδία τον Ιανουάριο του 2009. Οι διαδηλώσεις των εκεί «αναρχικών» ήσαν τόσο μαχητικές, που ο τότε πρωθυπουργός Γκέιρ Χόρντε παραιτήθηκε. 

Ας θυμηθούν τι συνέβη και στην Βρετανία μετά την κρίση. Ο κόσμος πολιορκούσε τα σπίτια των τραπεζιτών που έριξαν έξω τα μαγαζιά τους, όπως για παράδειγμα ο Σερ Φρέντερικ Γκούντγουϊν, που του κόλλησαν το παρατσούκλι «ο χειρότερος τραπεζίτης του κόσμου», απολύθηκε από την Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας και επί μέρες η βίλα του πολιορκείτο από πολίτες που πετούσαν πέτρες, έσπαγαν τα τζάμια και του απαγόρευαν την έξοδο. Αλλά κανείς στην Βρετανία δεν τους αποκάλεσε «τρομοκράτες». 

Και στη γηραιά Αλβιόνα, ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν τιμωρήθηκε χάνοντας το αξίωμά του και έγινε περίγελως όταν αποκαλύφθηκε πως ως υπουργός των Οικονομικών είχε περιλάβει τον (άχρηστο) Γκούντγουϊν σε μια… ομάδα σκέψης για τη διεθνή οικονομία, ενώ με πρόταση Μπλερ η βασίλισσα τον έχρισε Ιππότη, το 2004! 

Ας θυμηθούν ότι η Ελισάβετ τους αποκάλεσε όλους μαζί «βόδια» και κανείς δεν τόλμησε να την αποκαλέσει «αναρχική». 

Τα ίδια και στην Ιρλανδία, όπου μόλις προχτές είχαμε εκλογικές ανατροπές. 

Παντού στον κόσμο ένα είδος τιμωρίας επιβάλλεται. Και μόνο στην Ελλάδα παραμένουν όλοι στους (εναλλασσόμενους) ρόλους τους, συνεχίζοντας να εξηγούν πώς θα μας σώσουν και θυμώνοντας κι’ από πάνω που ο λαός δεν… καταλαβαίνει το ταλέντο, τις ικανότητες, την αυταπάρνηση, τις γνώσεις και την αποτελεσματικότητά τους. 

Η Ελλάδα μάλιστα έχει έναν λόγο παραπάνω να ζητά την Κάθαρση, έστω και δια της πολιτικής τιμωρίας. Διότι εδώ, σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, δεν έχει ποτέ τιμωρηθεί κανείς. 

Το κακό είναι πως δεν δέχονται τίποτε. Ούτε μια διαδήλωση έξω από το σπίτι τους. Η δε Ηρώδου Αττικού, για την οποία συνεχίζουμε να πληρώνουμε τέλη, παραμένει συνεχώς κλειστή από μία κλούβα της αστυνομίας. 

Ερώτημα: Ως πότε θα κυβερνούν ή θα μετέχουν του δημοσίου βίου φρουρούμενοι; Ως πότε θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι αστυνομικούς για να εμποδίζουν την «επικοινωνία» τους με τον κόσμο, από τον οποίο υποτίθεται ότι αντλούν την εξουσία τους; 

Αλήθεια, πόσοι αστυνομικοί απασχολούνται σε κάθε πολιτικό, την ώρα που οι κακοποιοί μας κλέβουν τα πορτοφόλια; Δυστυχώς, τέτοια ερώτηση δεν θα δείτε ποτέ να υποβάλλεται προς τον αρμόδιο υπουργό στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κάθε πολιτικός – ανάμεσά τους και απλοί βουλευτές – απασχολεί τρεις βάρδιες αστυνομικών. Και στις περισσότερες περιπτώσεις η ασφάλεια ενισχύεται και από μοτοσικλετιστή. 

Αυτό για τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητο. Διότι έχει καταγραφεί περιστατικό στη διάρκεια του οποίου και λόγω επίθεσης που δέχθηκε πολιτικός σε κεντρικό καφέ της Αθήνας, ξαφνικά πετάχτηκαν από πλαϊνά τραπέζια άνθρωποι με πολιτικά που έδειξαν τις ταυτότητές τους. 

Ομάδες αστυνομικών βρίσκονται σε διαρκή κίνηση όλη την ημέρα, αλλάζοντας βάρδιες και διανύοντας καθημερινά χιλιόμετρα ολόκληρα για να βρεθούν στο σπίτι του προσώπου που φυλάσσουν ή για να παραλάβουν το «αφεντικό» από το γραφείο του ή την Βουλή. 

Εργατοώρες, υπερωρίες, συνεννοήσεις, μοτοσικλέτες, κράνη, συνοδευτικά, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλείσιμο δρόμων – με συγχωρείτε, αλλά πού θα πάει αυτό; 

Έχει υπολογίσει κανείς – η τρόικα έστω – ποιο είναι το κόστος αυτής της γιγαντιαίας επιχείρησης φύλαξης του πολιτικού μας προσωπικού; 

Και επιτέλους, πώς το αντέχουν και πώς το ανέχονται; Ως πότε θα κυβερνούν φρουρούμενοι; 

Αυτόν τον καιρό στη χώρα γίνονται συζητήσεις για το πώς θα βρούμε το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό. Ποιο θα ήταν το προφίλ του πολιτικού που θα μας έβγαζε από την κρίση. 

Ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό και το πιο εύκολο: Να μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο, ανάμεσα στον κόσμο, χωρίς φρουρά. Ας εκπληρωθεί κατ’ αρχήν αυτό το κριτήριο και… μετά βλέπουμε!

28/2/11

"ΟΧΙ ΞΑΝΑ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ"[το Μετωπο Αλληλεγγυης και Ανατροπης για τους 300 μεταναστες -απεργούς πεινας]ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
"4 χθες και 12 σήμερα μετανάστες απεργοί πείνας διακομίσθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Οι 300 της Υπατίας βρίσκονται ήδη μπροστά στις πύλες του Άδη. Νέοι συνάνθρωποί μας δεν επιτρέπεται να πληρώσουν με τη ζωή τους ούτε τα βάρβαρα καθεστώτα στις χώρες τους ούτε τις πολιτικές αναταραχές ούτε τη τη φτώχεια και την κοινωνική διάλυση που τους ανάγκασε να εκπατρισθούν στις πιο δημιουργικές ηλικίες.
Η κυβέρνηση, αν δεν μπορεί πολιτικά να κατανοήσει ότι και οι μετανάστες αυτοί, με την αδυναμία να συγκεντρώσουν  τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, υφίστανται με βίαιο τρόπο την κρίση στην Ελλάδα και θα έπρεπε να δικαιούνται άδειας παραμονής, ας λειτουργήσει τουλάχιστον με ανθρωπιστικά κριτήρια αποδεχόμενη το αίτημά τους. Σε αντίθετη περίπτωση η θανατική καταδίκη, που είναι απαγορευμένη στη χώρα μας, επανέρχεται από το παράθυρο.
Παράλληλα η κυβέρνηση οφείλει να θέσει εμφατικά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση την αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ, όπως υποστηρίζει και ο ΟΗΕ, ώστε οι σημερινοί Άθλιοι να έχουν το δικαίωμα διακίνησης στην Ευρώπη, όπως οι περισσότεροι επιδιώκουν, και να σταματήσει η Ελλάδα να είναι αποθήκη δυστυχίας. Ένα τέτοιο αίτημα θα έχει την κοινή στήριξη όλων, ελλήνων και ξένων, και θα απάλλαξει την κοινωνία μας από το δηλητήριο του μίσους, του ρατσισμού και του φθόνου."

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES