19/3/11

βραδιά ποιήσης απο τον ''ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ'' ,στο @Ρουφ


λάβαμε και δημοσιεύουμε
πρόσκληση
Το περιοδικό Μανδραγόρας σας καλεί σε μια Βραδιά ποίησης
 με άξονα το πάντα επίκαιρο, μολονότι ξεχασμένο: 
Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος
την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011, 19.30 στο χώρο Πολιτισμού @ Ρουφ 
Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρονίκου 18 (τηλ. 2103837191)


Συμμετέχουν οι ποιητές: 


Τάσος Γαλάτης, Γιάννης Ζέρβας, Δημήτρης Κακαβελάκης,
Χρίστος Ρουμελιωτάκης, Σωτήρης Παστάκας, 
Μανώλης Φουρτούνης, 
Δημήτρης Αθηνάκης, Γιώργος Άλμης,
 Νίκη Ανδρικοπούλου, Χρήστος Γιαννακός,
 Αλέξης Δάρας, Πηνελόπη Ζαρδούκα, 
Κατερίνα Ζησάκη, Γιώργος Κουτούβελας,
 Ανέστης Μελιδωνης, Χάρης Μελιτάς,
 Γιώργος Νικολόπουλος, Απόστολος Παλιεράκης,
 Μιχάλης Παπαντωνόπουλος, Γιώργος Πέππας,
 Ειρήνη Σουργιαδάκη, Νίκος Φωτόπουλος, 
Χαρά Χρηστάρα

16/3/11

''Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος. '' έτσι εφυγε ο Ρασούλης
Ο Ρασούλης πέθανε απο εμφραγμα.Μόνος απο επιλογή,για περισυλλογή......
Αλλά,εχοντας πιεί το ποτήρι της πίκρας απο τη συμπεριφορά μιας σκύλας που λεγεται αδιαφορία,αλαζονεία,της μικρής η της μεγάλης εξουσίας.....
Στην προκειμένη περίπτωση,για να κάνει η ΕΡΤ οικονομια.......απέλυσε το Ρασούλη......Ποίος ανάλγητος νούς,γραφειοκράτης ,καρεκλοκέντραυρος,γλύφτης της εκάστοτε εξουσίας εβαλε την υπογραφή του ?
θύμα των ''μεταρρυθμίσεων ''και ο Ρασούλης........

Γράφει σημερα στα ΝΕΑ ο Λευτέρης Παπαδόπουλος [και διαδοστε σας παρακαλώ τα αποσπάσματα της επιστολής τους Ρασούλη,τα αοποια παραθέτει]
.Ειναι σπαρακτικά.Σου ανεβάζουν το αιμα στο κεφάλι......Η ΕΡΤ που ξοδευει πακτωλο χρημάτων για τη γιουροβίζιον και για διαχρονικους υπηρετες-συμβούλους......για αργόμισθους ψηφοφορους η ομήρους ...............
Μη το αφησουμε να περάσει ετσι.Ας αγανακτήσουμε τουλάχιστον ,Ας ΘΥΜΏΣΟΥΜΕ,Ας ΖΗΤΉΣΟΥΜΕ ΕΥΘΎΝΕς.......
**********************************************************************************************************
''Εφυγε παραπονεµένος. Πικραµένος. Μιλάω για τον σπουδαίο στιχουργό Μανώλη Ρασούλη, που τον βρήκαν νεκρό την περασµένη Κυριακή στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη. Και ήταν πράγµατι σπουδαίος. Θυµίζω αµέσως µερικά τραγούδια του µε τον Λοΐζο, τον Ξυδάκη, τον Νικολόπουλο, τον Παπάζογλου και τον Βαγιόπουλο, που άφησαν εποχή: «Ολα σε θυµίζουν», «Οι µάγκες δεν υπάρχουν πια», «Ελα στην παρέα µας φαντάρε», «Πότε Βούδας, πότε Κούδας», «Τίποτα δεν πάει χαµένο», «Τρελή κι αδέσποτη», «Γύφτισσα τον εβύζαξε», «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», «Οι νταλίκες», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε».

Τον Ρασούλη, µου τον γνώρισε ο Λοΐζος. Ηταν πολύ φίλοι. Ο Μάνος, µάλιστα, τον είχε χρησιµοποιήσει και σε κάποια χορωδιακά τραγούδια του ως τραγουδιστή. Τον αγαπούσε και κάνανε παρέα. Μερικές φορές θύµωνε µαζί του, γιατί ο Ρασούλης ήταν καλόκαρδος, αλλά και παράξενος. Το µυαλό του, όµως, έπαιρνε χιλιάδες στροφές. Ταλαντούχο άτοµο! Με ό,τι καταπιάστηκε _ δηµοσιογραφία, εκδόσεις, µουσικές παραγωγές, ραδιόφωνο, στίχους _ τα πήγε περίφηµα.

Πριν από έναν µήνα ήρθε να µε βρει στην ταβέρνα της Μίνας. Ηταν και ο γιος µου µαζί. Και ο Λιάνης. Μου έδωσε ένα γράµµα για να το δηµοσιεύσω στις «Ματιές». ∆ηµοσίευσα ένα τµήµα του. Μέσα από τις γραµµές του, βγαίνει η αγωνία του και η στενοχώρια του. Αντιγράφω µερικές παραγράφους: 

«Αρτι αφιχθείς από την Αυστραλία, όπου πήγα για έναν µήνα ν’ αλλάξω παραστάσεις, να πάρω µια ανάσα γιατί µοιάζω µε µωρό στη φωτιά και αρχαία σκουριά, µε όλα τούτα τα τεκταινόµενα εγχωρίως, πληροφορήθηκα ότι οι ιθύνοντες µου έκοψαν την εκποµπή που είχα στο Α’ πρόγραµµα του ραδιοφώνου (105,8) επί 6 χρόνια, κρατώντας τα µπόσικα στην κατιούσα.

Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα µε τον τρόπο που µε πέταξαν στον κάδο, γιατί βασικά είµαι ένας απ’ αυτούς που υποστηρίζουν τις αξίες. Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος. Σύνταξη δεν έχω πάρει ακόµα. Ευελπιστώ. Κι όπως ξέρεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. ∆εν έχω, πάντως, να πληρώνω ούτε και το νοίκι µου. Εδιωξε και την κόρη µου, από το δηµοτικό Κανάλι 1 του Πειραιά, αµέσως µόλις βγήκε δήµαρχος ο µπασκετµπολίστας Φασούλας. Κι ας έκανε το χαρισµατικό και µορφωµένο κορίτσι επί 4 χρόνια εκποµπές πρότυπα. Είµαι στο κουρµπέτι και το ραδιοφωνικό 50 χρόνια και ξέρω τι είναι τι και ποιος είναι ποιος. Η αυτογνωσία µου είναι πολύ ενισχυµένη. Αντί ν’ ακούν εµάς, που περάσαµε από 40 κύµατα και να µαθαίνουν, µόλις πήραν το σκήπτρο άρχισαν µε τη γνωστή εµπάθεια, απάθεια και αµάθεια τις εκκαθαρίσεις.

Νοµίζω ότι µέσα στο γενικό και αποδεδειγµένο µπάχαλο, τέτοιες ανόητες εξουσιαστικότητες είναι καταδικασµένες και τιµωρητέες. Οποιος φοβάται τη γνώµη µου ή όποιος νοµίζει ότι είναι ανώτερος, ας βγει να µετρηθούµε στα φανερά. Η χώρα δεν αντέχει άλλο κυνισµό, σαχλαµάρα, µπαλαφάρα, αµάθεια και αρχοντοχωριατισµό. Το µικρό µου έργο δείχνει ότι είµαι πειθαρχηµένος στα κοινωνικά ιδεώδη και στην παραγωγή κοινωνικής και εθνικής συνείδησης. Ο υπουργός Πολιτισµού Τηλέµαχος Χυτήρης, ο Παπαδηµητρίου και ο Ταγµατάρχης µε ξέρουν χρόνια πολλά. Ποιος ιθύνων έβγαλε την απόφαση να µε διώξουν; Ας βγει να µας πει το σκεπτικό. Με το ίδιο σκεπτικό µε έδιωξαν το ‘84 και από την τότε ΥΕΝΕ∆, όταν είπα µια µαντινάδα που αφορούσε τον Κοσκωτά…». 

Καλό ταξίδι, Μανώλη…

14/3/11

ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ -VIDEO

απο την πρωτοβουλια ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟΔελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» [Καβάλα]

Δύο συμπολίτες μας βρίσκονται από την Παρασκευή 11/03 σε απεργία πείνας ζητώντας δουλειά, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σπρωγμένοι από την ανεργία και τα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα που εξαιτίας της δημιουργήθηκαν προχώρησαν στην απεγνωσμένη αυτή πράξη, μην έχοντας κάτι άλλο να περιμένουν. Το μεσημέρι αστυνομικοί, επικαλούμενοι «εντολές άνωθεν» και το αδίκημα της «καταπάτησης δημόσιας περιουσίας» τους οδήγησαν στο τμήμα όπου τους ανάγκασαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν σαν κοινοί εγκληματίες! Την ώρα εκείνη η δημοτική αστυνομία τους πήρε στα κλεφτά το αντίσκηνο που είχαν προκειμένου να προφυλαχθούν από το κρύο ακόμη και τα μπουκάλια με το νερό που πίνανε. Μετά από ώρα οι δύο συμπολίτες άνεργοι επέστρεψαν στην πλατεία όπου συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα την απεργία πείνας.
Η απεγνωσμένη αυτή πράξη προέρχεται από δύο ανέργους (από τους 800.000 «επίσημα» καταγεγραμμένους ανέργους της χώρας και τους 14.000 στην Καβάλα) που βιώνουν στο πετσί τους την απόσυρση του κράτους από την συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση του να εξασφαλίζει εργασία για όλους τους πολίτες. Που βιώνουν την απάνθρωπη πολιτική της Κυβέρνησης του Μνημονίου, που υπό τις οδηγίες των ξένων αφεντικών της, πετάει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ίδια στιγμή που χαρίζει ζεστό χρήμα και φόρους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες. Που πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις ακόμη και το πενιχρό επίδομα ανεργίας, προκειμένου να μην κόψει ούτε ένα ευρώ από τους πλούσιους που, μόνο στις ελβετικές τράπεζες, έχουν φυλαγμένα πάνω από 300 δις ευρώ. Που επιλέγει να πετάξει στον οικονομικό και κοινωνικό καιάδα μια ολόκληρη κοινωνία και μία ολόκληρη χώρα για να μην στενοχωρήσει τα αιμοσταγή γεράκια των χρηματαγορών και των ξένων κερδοσκόπων-γενοκτόνων. Που, μαζί με τους ντόπιους εκφραστές της πολιτικής της, υπόσχεται –προεκλογικά- 36μηνα πλήρης απασχόλησης στο Δήμο και μετά το ξεχνάει και τάζει «ασπιρίνες» 5μηνης κοινωνικής εργασίας των 625 ευρώ το μήνα. Που ξεπουλάει ό,τι δημόσιο πλούτο έχει απομείνει ρημάζοντας το κράτος, προκειμένου οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι πολυεθνικές να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν χρυσές μπίζνες πάνω στα συντρίμμια του.
Οι πράξεις απόγνωσης, σαν και αυτή των δύο συμπολιτών μας, θα πολλαπλασιαστούν στο άμεσο μέλλον, αν δεν ηττηθεί αυτή η πολιτική. Πριν μας φτάσουν εκεί, χρειάζεται να ενωθούμε και να αντισταθούμε. Οι πολύμηνοι αγώνες και τα ενωτικά συλλαλητήρια των ανέργων στην Καβάλα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί. Το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα όλων των ανέργων και των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά με δικαιώματα για όλους.
Χρειάζεται άμεσα:
  • Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας! Να τους παρασχεθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός που να ανακουφίζει τη συνέχιση του αγώνα τους. Να υπάρχει μόνιμη ιατρική παρακολούθηση και νομική βοήθεια. Καλούμε τους συμπολίτες να περάσουν από την πλατεία και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας. Να συσταθεί άμεσα ανοιχτή μαζική επιτροπή αλληλεγγύης
  • Να καταγγελθεί η στάση της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας που φέρθηκε στους ανέργους σαν κοινούς εγκληματίες! Και που όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας (δημοτικές, περιφερειακές) είναι άφαντες. Φαίνεται ότι μόνο με την καταστολή κυβέρνηση και Δήμος μπορούν να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που γεννούν οι πολιτικές επιλογές τους.
  • Να συνταχθούν ψηφίσματα συμπαράστασης από εργατικά σωματεία, συλλόγους, φορείς, οργανώσεις, πολιτικά κόμματα.
  • Ενότητα και οργάνωση όλων των ανέργων και των εργαζομένων. Για ένα μεγάλο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα διώξει Κυβέρνηση, Μνημόνιο και τρόικα και θα επιβάλλει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική διέξοδο της χώρας.

Πρωτοβουλία ανέργων-εργαζομένων «ΔΙΚΑΙΩΜΑ»
dikaioma.gr 

13/3/11

''και να τα γκαγκαρώσω κάποια στιγμή........''ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ


''Επομένως, και να τα γκαγκαρώσω, κάποια στιγμή, (και δεν είμαι από πέτρα ούτε αθάνατος) να υπάρχει τουλάχιστον ένα site, όχι απολίθωμα, αλλά σαν ημερολόγιο ενός τύπου που προσπάθησε να βιώσει και να αντιληφθεί την αντίστιξη της ζωής, του έρωτα και του θανάτου. Μπας και κανένας άλληλος μάθει κάτι απ’ αυτό και κάνει μέσα του ένα βζνννγκ.
Απ’αυτήν την άποψη και υπ’ αυτή την έννοια ας είναι ευλογημένο το παρόν site. (πιστεύω και δεν ξέρω γιατί, αν ζούσε στις μέρες μας ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος θα’ χε και αυτός ένα site).''

.........Το παρόν site, για μένα, έστω και επίσημο, δεν είναι να παραθέσω τα πεπραγμένα μου, εν είδη πρόωρου μνημόσυνου, τα προικώα μου σε στιλ: θαυμάστε με και εσείς ,εκτός από μένα (που και αυτό μπορεί να περιλαμβάνεται στο σκεπτικό αλλά ως δευτερογενές) αλλά να εκθέσω μεν τα πεπραγμένα μου, όσο μπορώ περισσότερα, για να δείξω ότι δούλεψα – και δουλεύω- και δεν υπήρξα χαραμοφάης, και αφού  υπερασπιστώ τον περιφρονημένο κατατρεγμένο και πρωτοπόρο χαρακτήρα των προϊόντων των κόπων μου, να καταγράψω τις προσπάθειες των όσων δεν ηθέλησαν να παραχθούν αυτά τα προϊόντα και το γιατί ο παραγωγός τους –εγώ δηλαδή- έγινα το σκοτεινό αντικείμενο του φθόνου τους.
[απο τον πρόλογο του επίσημου site  του Μανώλη Ρασούλη]

Ο άνθρωπος που εδινε το χέρι του στον ΑΝΘΡΩΠΟ,που ζούσε σύμφωνα με τις ιδεες του [πράγμα πολυ σπάνιο,εως και σπανιότατο.....]
ο Μανώλης Ρασούλης ,που ύμνησε και δόξασε την αγάπη,την αλληλεγγύη,τη συγκατάβαση,αλλά και την εμπρακτη διαμαρτυρία ως στάση ζωής
που τραυματίστηκε στο Μάη του 68,που κατηγορήθηκε μεχρι και για ...αρχηγός της 17ν,αφησε το μάταιο τούτο κόσμο μόνος.Και στην ακμή του.Να εφυγε με χαμόγελο?οπως στον παρηγορητικό του στίχο ''λένε πως σαν κανείς παθαίνει κρυφά χαμογελά,κάτι θα βλέπει,κάτι συμβαίνει.....''
Προς στιγμήν δεν ξερουμε τίποτα για την αναχώρηση τού ποιητή,στιχουργού,τραγουδοποιού,ιεροφάντη,μυστικιστή αλλά και εραστή της ζωής και της Ελλάδας,της ελληνικής γλώσσας,γλωσσοπλάστης ο ίδιος......

Καθένας ειναι ενας
που συνοροπονά
κι εγω ειμαι ενας κανένας
που σας σεργιανά
-
Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά
και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά
εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά
σάμπως φταις κι εσύ καημένη 
και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιά


Μεσα απο τις πολυδαίδαλες εσωτερικές του διαδρομές,τα ταξίδια,τα διαβάσματα,τη φιλοσοφική εμβάθυνση,την αντιφατικότητα του ελληνα που ζει στην ξενιτειά,κυριολεκτικά και μεταφορικά, δεν ξέρουμε επίσης τι θα διάλεγε για την αναχώρησή του ,αν ειχε αυτη τη δυνατότητα.....

Πολύ παράξενη εποχή
με μια πολύ τρελή ψυχή,
αυτή η εποχή
θυμίζει ιαχή
ενός απελπισμένου,
βαθιά ξεγελασμένου

Αυτή η εποχή
θ' αφήσει εποχή
δεν ξέρουμε ποιοι θά 'ναι
δεν ξέρουμε τι θα 'ν' ευχή


[Τον ειχα δει τον  Ιουλιο του 2009 ,μαζί με τον Ορφέα Περίδη σε μια συναυλία στο Δήμο Αρτέμιδας.
Φεγγαράδα,δίπλα στη θάλασσα και ο Ρασούλης φορωντας το καπέλο,που καθιέρωσε τα τελευταία χρόνια,ακμαίος,με χιόυμορ,ξεκινησε τη συναυλία με ενα τραγούδι που ειχε γράψει μετα την εκλογή του Ομπάμα.Μεταξύ αισιοδοξίας και αναμονής......Εδεσε πολυ ομορφα με τον Περίδη και μια νέα τραγουδίστρια που δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομά της.....Γεμάτος ο χώρος,μεχρι το τέλος.Μαγευτικές στιγμές.]


********************************************************************************


Η Μπαίνετον και η Βγαίνετον
Τα κάνανε πλακάκια
Και ενωμένος ο λαός
Βαράει παλαμάκια.

Οι βόθριοι κι οι τσόφλιοι
Τα κάνανε πλακάκια
Και ενωμένος ο λαός
Βαράει παλαμάκια.

Ο μπαμπάς μας ο ΟΤΕ
κι η μαμά μας η ΔΕΗ
πολύ με αγαπάνε
και όταν ΌΛΟΙ με ξεχνούν
αυτοί δεν με ξεχνάνε.
Κοσκωτά Κοσκωτά
ήσουνα το κερασάκι
σε μια τούρτα από σκατά.

(Στιχάκι που απήγγειλα σε εκπομπή της ΕΤ και εξεδιώχθην κι έμεινα άνεργος ως συνήθως).

φιλε******************************
ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΙΜΕΝΑ

  Καλλίτερα Αλλαντίν παρά Μουτζαχεντίν.
Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει κι όταν φάει ροχαλίζει.
Αριστερά η πελατεία τα λεφτά στην Ελβετία.
’λλο να βγάζεις Βόλβο κι άλλο βολβούς.


  Πού πάει η χώρα, έστω και μετά τη σύλληψη της 17Ν;  Θα το αφήσωμε στον θριαμβευτή των ημερών τον κ. Χρυσοχοϊδη, δικηγόρο να μας το αναπτύσσει.  Ολοι συμφωνούν ότι πρέπει νάχουμε μια τέλεια αστυνομία.  ΓΙΑΤΙ;  Τι κάναν οι έλληνες;  Αυτοί που θα αναβαφτίσουν το ολυμπιακό ιδεώδες;  Σιδεροδέσμιοι θα το αναβαφτίσουν;  Ισα ίσα ένας λαός με σώας τας φρένας και υγιές αισθητήριο, συνεργόντας στην άμεση δημοκρατία, στην αυθεντική ελευθερία του δεν χρειάζεται ούτε 17Νοέμβρες ούτε αστυνομίες. Είναι μέσα σ'αυτό που υπαινίσσεται ο Ράμφος, στην πεμπτουσία.  Οποιος έχει όραμα μια τέλεια αστυνομία αυτός πρέπει να δικαστεί, αλλά από ανθρώπους σαν και μένα.  Να μην μένουν στον δικανικοκεντρικό ναρκισσισμό αλλά στο κατ'ευθείαν.  Αυτό σημαίνει κοινωνία των πολιτών, κι όχι των τηλεθεατών και χαζοκαταναλωτών όπως πασχίζουν μέρα νύχτα όλοι αυτοί οι ρεζίληδες - μαζί κι ο Χρυσοχοϊδης - για να πετύχουν.  Μια κοινωνία που στηρίζεται σε Χρυσοσοϊδηδες κι όχι σε χρυσοχόους και οινοχόους είναι ένοχη, είναι τυραννική, απορριπτέα.
  Οταν γράφει κανείς τέτοια κείμενα - για να μη λένε ότι οι διανοούμενοι σιωπούν ενόχως - και τύχει μετά να σέρνονται οι διανοούμενοι, οι λέγοντες σιωπούν ενόχως.  Πιστεύω ότι παρ'ότι ο Τζωρτζάτος είναι στη φυλακή πάμπολλοι Ελληνες παίρνουν το ηρεμιστικό τους για να κοιμηθούν το βράδυ κι ούτε φταίει ο Μαρξ γι'αυτο, ο οποίος άλλωστε δεν ζει.

.........................................................................................Ξέρω ότι ο αείμνηστος εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής Τσεβάς πέθανε πιστεύοντας ότι είμαι ο εγκέφαλος της 17Ν. Το ότι είμαι εγκέφαλος το γνωρίζω. Την κυρία δεν γνωρίζω. Κι ούτε θέλω να την μάθω. Είμαι ενάντια στη βία ειδικά στην ατομική. Αυτό που με προσβάλλει στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι που με κατηγορεί για τρομοκράτη αλλά εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα βάραγα έναν τριτκλασάτο λοχία ή υπάλληλο πρεσβείας αλλά θα σημάδευα τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Διότι όπως λέει ο λαός: το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι.
Έχει γούστο να ‘χουν σταλεί από κάποιους ανεπρόκοπους τα κωμικοτραγικά στοιχεία του Τσεβά στη ΣΙΑ. Και θα ‘ναι σαν ανέκδοτο να μας έχει η ΣΙΑ στις περιβόητες λίστες της. ’ντε ν’ αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.*****


Αυτός που έχει δύναμη
και τον μικρό τον λιώνει
γι’ αυτόν της γης το βάσανο
ποτέ του δεν τελειώνει.

Αυτός που έχει δύναμη
κι εφτά ψυχές του γάτου,
να δούμ’ αν θά βγει νικητής
την ώρα του θανάτου.

Αυτός που έχει δύναμη
την έχει για δικού του
να γίνεται πιο δυνατός
του ίδιου του εαυτού του.

Αυτός που έχει δύναμη
ξέρει δεν είν’ δικιά του,
η δύναμη είναι δύναμη
για κείνον δανεικιά του.


ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES