21/5/11

EΠΕΙΓΟΝ-Πληροφορίες γιια τον προφυλακισθέντα Φώτη Δ.


Κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας στις 11 Μαΐου συνελήφθη πλησίον του καταστήματος Attica o Φώτης Δ.ο οποιος προφυλακίστηκε, άδικα ,με την κατηγορία ότι φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και έφερε σακίδιο με βόμβες μολότοφ. Κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να παρέχει πληροφορίες ή οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τη σύλληψη του Φώτη ή και με την παρουσία του στην πορεία ΠΡΙΝ από τη σύλληψή του να επικοινωνήσει μαζί μας.
Ευχαριστούμε πολύ.
Η οικογένειά του
Τηλ επικοινωνίας: 6972210005
e-mail: fotisinformation@yahoo.gr

20/5/11

το μανιφέστο του κινήματος ''πραγματική δημοκρατία,τώρα!''

[απο enet.gr]


Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.

Κάποιοι από εμάς είναι προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι.  Ολοι μας όμως είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι  από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας. Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών... Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι.

Αυτή η κατάσταση μας πληγώνει όλους καθημερινά.  Ομως αν ενωθούμε μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι:

-Προτεραιότητα για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία της συμμετοχής στον πολιτισμό, την οικολογική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη, την ευημερία και την ευτυχία των ανθρώπων.

-Υπάρχουν βασικά δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, τα δικαιώματα του καταναλωτή, το δικαίωμα για μια υγειή και ευτυχισμένη ζωή.

-Με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα η κυβέρνηση και το οικονομικό μας σύστημα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προτεραιότητες και αυτό αποτελεί πλέον εμπόδιο για την πρόοδο των ανθρώπων.

-Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει. Αντίθετα, ξέρουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει καν μας ακούσει. Το καθήκον τους θα έπρεπε να είναι να μεταφέρουν τη φωνή μας στα εθνικά και διεθνή θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών μέσα από κανάλια άμεσης επικοινωνίας, να λειτουργούν προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και όχι υπέρ των πλουσίων που ευημερούν εις βάρος μας, όχι ακολουθώντας πιστά μονάχα τις προσταγές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν επιβάλει τη δικτατορία και την κομματοκρατία.

-Η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων παράγει ανισότητα, προκαλεί εντάσεις, φέρνει αδικία, η οποία οδηγεί στη βία. Κι εμείς την απορρίπτουμε.Το απαρχαιωμένο οικονομικό μοντέλο παγιδεύει την ατμομηχανή της κοινωνίας μέσα σε ένα φαύλο κύκλο όπου οι λίγοι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί βουλιάζουν στη φτώχεια τη μιζέρια. Και έτσι καταρρέουμε. Μοναδικός σκοπός του συστήματος είναι η συσσώρευση κεφαλαίων σε βάρος της αποτελεσματικότητας και της ευημερίας της κοινωνίας.

-Η σπατάλη πόρων οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και οι καταναλωτές πολίτες αποτελούν μέρος του κέντρου βάρους σε ένα μηχάνημα σχεδιασμένο να εμπλουτίσει μια μειοψηφία που δεν ξέρει τις ανάγκες μας.

-Είμαστε ανώνυμοι αλλά χωρίς εμάς τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς εμείς κινούμε τον κόσμο. Αν σαν κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις και τις ελλείψεις από τις οποίες σήμερα όλοι υποφέρουμε. Χρειάζεται μια ηθική επανάσταση... Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά…
 
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξουμε.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.
Παρέα με εμάς. Είναι δικαίωμά σας.

 

19/5/11

To Mέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής χαιρετίζει τη νεολαία της ΜαδρίτηςΠαρακολουθούμε συγκλονισμένοι το πανηγύρι αγώνα στην κεντρική πλατεία που δίνει, μέσα σε ένα κλίμα απόγνωσης και τέλματος, ελπίδα και αισιοδοξία σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Όσοι χαρακτήρισαν «αχρείους» όσους εμπνεύσθηκαν από την πλατεία Ταχρίρ στην Ευρώπη, όσοι θεώρησαν ότι η νεολαία είναι χαμένη γενιά, όσοι πίστεψαν ότι είναι δειλοί και υποταγμένοι, όσοι νόμισαν ότι τα σχέδια τους για μια νεολαία χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αυτοεκτίμηση, χωρίς αξιοπρέπεια μπορούν να περάσουν υπολόγισαν εντελώς λάθος.
Η κινητοποίηση, η αυτοοργάνωση, ο ενθουσιασμός της ισπανικής νεολαίας δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα κίνημα βαθιάς αμφισβήτησης και ανατροπής που μπορεί να αγκαλιάσει και τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Πλησιάζει η ώρα της ελληνικής νεολαίας να ανοίξει πάλι ένα παράθυρο στο μέλλον.
Η πλατεία Συντάγματος, όπως και άλλοι αστικοί χώροι, που σηκώνουν  την κληρονομιά των μεγάλων λαϊκών ανατάσεων για την  ελευθερία και την αλληλεγγύη, την περιμένουν καθημερινά με αδημονία και προσδοκία. Με αποκορύφωμα τη γενναία απάντηση νίκης που μπορεί να δώσει με τη δική της απελευθερωτική συνέλευση στις 23 Ιούνη, την  ίδια στιγμή που το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζει να την καταδικάσει σε ισόβια ποινή ανεργίας, αποκλεισμού και αποτυχίας.
Αθήνα 19/5/2011


MAΔΡΙΤΗ -απευθείας σύνδεση με πλατεία del sol


Free Videos by Ustream.TV
http://www.ustream.tv/channel/motionlook#utm_campaign=synclickback&source=http://www.soltv.tv/soltv/&medium=8306676

http://www.soltv.tv/soltv/

H ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ''ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ''
Μέσα στο γενικό ξεχαρβάλωμα εργασιακών σχέσεων,κοινωνικού κράτους ενα χρονο μετα το μνημόνιο και ενοψει οσων ερχονται καταπάνω μας,απεμπλέκονται απο τα κομματικά δεσμά συνδικαλιστικές παρατάξεις γένημα-θρέμα του ΠΑΣΟΚ.Απολύτως θετικον.Να επαναληφθεί και απο άλλους...........
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Η Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πρωτοπόρα σε κάθε κινητοποίηση μάχεται για να προασπίσει τα ανεξάρτητα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, για τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας της διαβίωσης, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης όπου οι δυνάμεις της μισθωτής εργασίας θα έχουν το ρόλο που τους ανήκει.
    Ουδέποτε  χειραγωγήθηκε και  πάντα διατηρούσε την αυτονομία της σε σχέση με τον πολιτικό φορέα. Ουδέποτε λειτούργησε ως ιμάντας κομματικών εντολών, αποδεικνύοντας πολλές φορές στην πράξη την ανεξαρτησία της. Επαφές και επικοινωνία υπάρχει στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμφίδρομης πληροφόρησης.
    Εδώ και ένα χρόνο σεβόμενοι τους εαυτούς μας και εκφράζοντας τους εργαζόμενους που μας εμπιστεύτηκαν, κάναμε λόγο για την πιο βάρβαρη, την πιο αντιλαϊκή, την πιο αντεργατική πολιτική με την οποία ιστορικά βρέθηκε αντιμέτωπη η εργατική τάξη της χώρας μας.
    Η κοινωνία οδηγείται στην φτώχια και την εξαθλίωση, ενώ η πολιτική «συνταγή» που η Κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα. Αποδεδειγμένα πλέον, η πιο σκληρή και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική που είδε ποτέ ο τόπος δεν οδηγεί στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος. Η κυβέρνηση σύρεται σε μια πολιτική που είναι «έξω από την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» και μάλιστα χωρίς να έχει αποτελέσματα.

    Ειδικότερα  στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την ολομέτωπη επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της, ξεπουλώντας τις υπηρεσίες «φιλέτα» στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
    Απροειδοποίητα  και με «τροπολογίες εξπρές» μπαίνει  πλέον σε αμφισβήτηση η εργασιακή μας υπόσταση αλλά και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Πολιτική  επιλογή που μας  βρίσκει αδιαπραγμάτευτα  αντίθετους!
    Πολιτική  επιλογή στην οποία  ουδέποτε συμφωνήσαμε  και στηρίξαμε!
    Πολιτική  επιλογή την οποία, συνεπής στις αρχές και στις ιδέες μας συλλήβδην απορρίπτουμε!
    Πολιτική  επιλογή για την  οποία ουδέποτε θα μπούμε στη θέση να αιτιολογήσουμε και να απολογηθούμε στα μέλη μας αλλά και στους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και μας έχουν εμπιστευτεί.
    Χωρίς να κρύψουμε ποτέ τις  κομματικές μας επιλογές έχουμε αποδείξει  εδώ και πολλά  χρόνια ότι αυτές  δεν μας δεσμεύουν  και δεν μας  καθοδηγούν όταν βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το αποδείξαμε στο παρελθόν, το αποδεικνύουμε  σήμερα και θα συνεχίσουμε στο μέλλον.
    Δεν είμαστε «κομματικό παράρτημα» κανενός μέσα στα συνδικάτα. Είμαστε το πιο δυναμικό, το πιο παραγωγικό, το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου μας. Λειτουργούμε και καθορίζουμε τη στάση μας με όρους παράταξης που η δύναμη και οι δεσμεύσεις της πηγάζουν αποκλειστικά και μόνο από τη θέληση και τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε και μας εμπιστεύονται.
    Αυτή  την ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ και  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ αυτονομία δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Είναι η ελπίδα και η δύναμή μας. Οφείλουμε να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.
    Διαπιστώνοντας  πλέον αγεφύρωτο  χάσμα πολιτικής  αντίληψης, ιδεών  και ιδανικών για  τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε, δηλώνουμε πως  πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως αυτός εκφράζεται. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν.
    Με  την απόφασή μας  αυτή οριοθετούμε  ξεκάθαρα τις θέσεις μας και την  τακτική μας απέναντι σε όλους: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Κυρίως όμως απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και αγωνιστικότητας σε όλους του εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πως θα είμαστε με όλες τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή του ΑΓΩΝΑ.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΗ  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ  Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥΣ.


Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αθήνα, Πέμπτη 19 Μαΐου  2011

Η Γραμματεία της Συντονιστικής  Επιτροπής της  Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α.

Μαδριτη-Πλατεία Ταχρίρ-το κίνημα της 15 Μάη

 ΔΕΙΤΕ αναλυτικό ρεπορτάζ,στη διεύθυνση

http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=9607

18/5/11

οχι στο ''τυράκι'' της συναίνεσηςΜετώπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Απέναντι στο μέτωπο της καταστροφής και της συναίνεσης
 το μέτωπο του λαού»

«Εάν η πραγματικότητα δεν ήταν τόσο τραγική για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού σίγουρα θα θύμιζε φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση, την τρόικα και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού μας συστήματος.
Η Τρόικα δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το μνημόνιο απέτυχε, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και προκειμένου να επιβληθούν νέα πολύ σκληρότερα μέτρα απαιτεί την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας!
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει χάσει τον έλεγχο καθώς η πολιτική της διαλύει στην κυριολεξία το κράτος και την χώρα καταστρέφοντας και βυθίζοντας στην ανασφάλεια και τον φόβο τις ζωές εκατομμυρίων ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο στους έμπορους του μίσους, της πατριδοκαπηλίας και της μισαλλοδοξίας.
Ανυπόληπτη στα μάτια των δανειστών και των ευρωπαίων εταίρων μα και στο εσωτερικό, με τα κεντρικά της στελέχη όπως οι  Παπακωσταντίνου και Παπουτσής να χλευάζονται και να δέχονται αυστηρές υποδείξεις από δημοσιογραφίσκους των δελτίων της TV.
Η ΝΔ του Σαμαρά ακολουθεί την γραμμή «τραβάτε με κι ας κλαίω» προκειμένου να μην φανεί πως συναινεί εύκολα μετά το φιάσκο της τάχα αντιμνημονιακής γραμμής και οι διάφοροι πρόθυμοι όπως το ΛΑΟΣ συμπληρώνουν το παζλ του «μετώπου της αντίδρασης και της καταστροφής».
Η κοινοβουλευτική αριστερά – η μόνη που έχει δυνατότητα παρουσίας στα κεντρικά μέσα μαζικής  ενημέρωσης και στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής – πέρα από ένα στενό κομματικό ακροατήριο, έχει χάσει επαφή με το μεγάλο σώμα της κοινωνίας.
Αυτή την ώρα απαιτείται μια στάση ευθύνης, ταχύτητας και τόλμης απ’ όλους τους εκπροσώπους του κόσμου της εργασίας και των λαϊκών συμφερόντων. Συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, μικρές και μεγαλύτερες συλλογικότητες των κινημάτων αντίστασης, ο κόσμος του πολιτισμού και η νεολαία να βρεθούν  σε μια πορεία σύγκλισης, κοινής μετωπικής δράσης και έκφρασης.
Απέναντι στο υπό συγκρότηση μέτωπο της αντίδρασης και της καταστροφής των πιο άγριων καπιταλιστών και της διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας σε Ελλάδα και Ευρώπη να αντιπαραθέσουμε το Μέτωπο του λαού, με μέσο την αλληλεγγύη και  με στόχο την ανατροπή και την νίκη.»
Αθήνα 18/5/2011


15/5/11

εκκληση για τον Γιάννη Καυκά απο τη οικογένειά του

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Καυκάς την 11η Μαίου 2011 κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, κάνουμε έκκληση για συλλογή φωτογραφικού υλικού, video και οποιασδήποτε πληροφορίας μπορεί να σχετίζεται με την υπόθεση. Παρακαλούμε πολύ για την άμεση αποστολή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ υλικού έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια της πορείας από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τα Προπύλαια. Θα επιθυμούσαμε να μη δημοσιευθεί το εν λόγω υλικό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984276857

e-mail: kafkasphotos@gmail.com

ο stoskan - video για τη σύλληψή του


Strauss-Kahn Arrested for Sexual Attack by babisflou

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES