17/6/11

Ψηφίσματα Λαικής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 16/6


Πέμπτη 16/06/2011
altΕδώ και ένα χρόνο η χώρα μας  βρίσκεται στο Μνημόνιο. Μας είπαν ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος για να μειωθεί το χρέος. Μας είπαν ότι οι περικοπές, η λιτότητα και οι νέοι φόροι είναι αναγκαίες θυσίες για να ανακάμψει η χώρα από την κρίση. Μας είπαν ψέματα!
Νέα μέτρα παίρνονται κάθε μέρα, μισθοί κόβονται, οι φόροι αυξάνονται. Και το χρέος ολοένα αυξάνει, η ανεργία εκτοξεύεται, η νεολαία παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς. Τα νέα δάνεια πάνε για την εξυπηρέτηση των τόκων στους πιστωτές μας και τα ελλείμματα της Ελλάδας και άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου γίνονται τα πλεονάσματα της Γερμανίας και άλλων πλούσιων χωρών του Βορά. Κι όλα αυτά γιατί για τη διόγκωση του χρέους δεν φταίνε οι μισθοί και οι συντάξεις, όπως λένε. Φταίνε οι μεγάλες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για το κεφάλαιο, φταίει το φαγοπότι σε εξοπλισμούς και φάρμακα. Δεν πάει άλλο! Ο λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του για να σπάσει ο φαύλος κύκλος!

16/6/11

Φως στο τούνελ – αλλά όχι για Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία


 


πηγή
Να που έχουμε και μερικά καλά νέα στην Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις της Λετονίας, της Ισλανδίας και της Ρουμανίας διεξήγαγαν επιτυχημένες δημοπρασίες ομολόγων την περασμένη βδομάδα. Η σημασία αυτής της εξέλιξης γίνεται αντιληπτή αν σκεφθούμε ότι τα τρία αυτά κράτη υπήρξαν τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που γονάτισαν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και που υποχρεώθηκαν να ζητήσουν βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και οι τρεις αυτές χώρες επιστρέφουν τώρα στις αγορές ομολόγων. Και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ελπίζουν ότι σύντομα κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία – μετατρέποντας τις από  παρίες των αγορών σε σταθερούς πολίτες.

Financial Times: Στοιχηματίζουν στον κίνδυνο «Ελληνικού ατυχήματος»

 

απο tsantiri.gr

Ένα νέο στοίχημα έχει τεθεί γύρω από την ελληνική κρίση χρέους, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, σε άρθρο της για τον κίνδυνο η Ελλάδα να εισέλθει σε μια ταραχώδη περίοδο που θα την οδηγήσει σε χρεοκοπία.
Σύμφωνα με την βρετανική οικονομική εφημερίδα η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει τροφοδοτήσει ένα «νέο στοίχημα» το οποίο σχετίζεται με την διευρυνόμενη μεταξύ των επενδυτών άποψη ότι η χώρα εισέρχεται σε μια ταραχώδη περίοδο και θα αντιμετωπίσει στάση πληρωμών, με επακόλουθο την κοινωνική αναταραχή, τις αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες και την εμβάθυνση της κρίσης στην ίδια την Ευρωζώνη.

15/6/11

Τα ''Ιουνιανά''Η συναίνεση για τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής ειναι προ των πυλών. Οι τελευταίες λεπτομέρειες θα ρυθμισθούν οσονούπω. Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης με  τους μνημονιακούς πολιτικούςκαι κόμματα [ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ποιός άλλος...] ειτε το δέχονται ρητώς,ειτε παριστάνουν τους διαφωνούντες,φαινεται πως εχει δρομολογηθεί.
Δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρει να σχηματισθεί αυτη η νέα μνημονιακή κυβέρνηση απο συναινετική...τερατογένεση,στην περίπτωση ομως που θα συμβεί αυτό, και θα το ξέρουμε σύντομα, ας μην εχει κανείς αυταπάτες για το τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση. Και μάλλον τετιες αυταπάτες δεν εχουν οι πολιτες που βρίσκονται στους δρόμους .Βαφτισμένη στην κολυμβήθρα της μαγικής λέξης ''συναίνεση'' θα επιχειρηθεί να περάσουν ΟΛΑ ,με το μαλακό ίσως,με ΄΄διορθωτικές΄΄κινήσεις, ΟΛΑ οσα εχει ''εξασφαλίσει''για τη χωρα ο μάλλον ήδη φευγάτος,εθελουσίως ,ΓΑΠ.
Βρισκόμαστε σε ιστορικά ''ιουνιανά'' και έπονται τα 'ιουλιανά''.......Ηδη με την σφοδρή αντίδραση των πολιτών,εργαζομένων,ανέργων,νέων, κυοφορούνται εξελίξεις μακροχρόνιες.Αν σε αυτές τις εξελίξεις εξακολουθήσει να βάζει τη σφραγίδα του ο λαός,το λαικό κίνημα  για βαθιές αλλαγές οι εξελίξεις θα εχουν θετικό πρόσημο.Αυτο ειναι το μεγάλο στοίχημα . Να μην καμφθεί ουτε μια μέρα η αντίσταση  στο σάπιο σύστημα που μετατρέπει τους πολίτες σε υποζύγια και υπηκόους ,χειροκροτητές και παρατηρητές. Οι πλατείες ,η πλατεία Συντάγματος πρώτα και κύρια εχουν να δώσουν πολλά. Ας γίνουν περισσότερες και δυνατότερες οι ''πλατείες'' ,οι φωνές , οι αντιδράσεις.

14/6/11

METΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-15/6 -ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Τετάρτη 15 Ιούνη όλοι στο Σύνταγμα

 Η αυριανή μέρα μπορεί και πρέπει να αποδειχθεί καθοριστική για την πορεία της χώρας.

Καλούμε όλο το λαό, με βάση την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, να διατρανώσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο: «Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση, τρόικα, χρέος».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν προγραμματίσει τις συγκεντρώσεις τους έξω από το πλαίσιο της λαϊκής συνέλευσης, και εν συνεχεία πορεία προς το Σύνταγμα, έχουν σοβαρή ευθύνη για την διαφύλαξη του ειρηνικού χαρακτήρα της κατάληψης της πλατείας Συντάγματος. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούν.

Η κυβέρνηση διαισθάνεται ότι πλησιάζει το τέλος της. Γι’ αυτό ονειρεύεται το τέλος του κινήματος των πλατειών και γνωρίζει  ότι ο μόνος δρόμος γι’ αυτό είναι η λογική της βίας.

Η νεολαία και ο λαός έχει αποκτήσει μέσα  σε τρεις βδομάδες ωριμότητα, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Το ποτάμι της λαϊκής οργής αλλά και της ειρηνικής έκφρασης δεν γυρίζει πίσω.

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής θα είναι από το τις 9:30 το πρωί στο Σύνταγμα, στον γωνιακό χώρο επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Αθήνα, 14/6/2011

13/6/11

15 Ioύνη -περικυκλώνουμε τη Βουλή-24 ωρες στο δρόμο-να πάρουνε δρόμο!


24 ώρες στο δρόμο!
Δίνουμε τη δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
15 Ιουνίου περικυκλώνουμε τη Βουλή
Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη. Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω.
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα. Δίνουμε τρία μεγάλα ραντεβού:
Όλοι την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 7 το πρωί:
1. Μπροστά στη Βουλή.
2. Στο μετρό Ευαγγελισμός.
3. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οργώνουμε την Αθήνα για να μεταφερθεί παντού το κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος. Δίνουμε από τώρα αγωνιστικό ραντεβού για τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή:
ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος
11 Ιουνίου 2011

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES