9/7/11

Εργα τέχνης,για αισθητική απόλαυση

Για να ξεκουραστεί η ψυχή και το πνεύμα , για να ανοίξει ενα παράθυρο αισιοδοξίας και  ανάτασης εσωτερικής η προσφυγή στην τέχνη ειναι το καλύτερο γιατρικο [ πάγιο και δοκιμασμένο]....

Ενα βιβλίο, στο σπίτι η στην παραλία, ενας πίνακας ζωγραφικής που απλώς κοιτάζοντάς τον ταξιδεύει το μυαλό, ειναι μικρές στιγμές ευφορίας....


Το βλογ μπαιλντισμένο και κουρασμένο κι αυτό κερνάει  τέτιες στιγμές στους φίλους του


Τους πίνακες του ΄΄πήραμε'' απο την Αστάρτη
http://www.astarti.gr/works.htm
εκεί θα βρείτε δεκάδες εργα γνωστών ζωγράφων.
 ....κι οπως διάβασα κάπου


Όπως ο ήλιος δίνει χρώμα στα λουλούδια, έτσι κι η τέχνη δίνει χρώμα στη ζωή.7/7/11

''Μπορείς να αλλάξεις μόνο το παρελθόν σου'' To οτι η φίλη μου Ολγα Μοσχοχωρίτου ειναι εκτός απο δικηγόρος και συγγραφέας το εμαθα πολύ πρόσφατα. Ψάχνοντας και ρωτώντας για βιβλία με ενδιαφέρον αλλά οχι βαρέων βαρών ...λογω θέρους,γνώρισα το ''Μπορείς να αλλάξεις μόνο το παρελθόν σου'' της Ολγας το οποιο και διάβασα σε ενα απόγευμα.
Δεν ειμαι κριτικός αλλά ''συνεπής'' αναγνώστρια....Το να διαβάσω κάτι απνευστί,σημαίνει πολλά.Ειτε με συναρπάζει η πλοκή,η γλώσσα, το υφος,αυτό το ''κάτι'',που μπορεί να εχει η να μην εχει ο συγγραφέας .
Στο μυθιστόρημα της Ολγας με τράβηξαν και η πλοκή,και η γλώσσα και το ύφος.Με λίγα λόγια,το ταλέντο της να λέει ιστορίες και παράλληλα να βουτάει στα βαθιά της ψυχής της και να τραβάει τον αναγνώστη να βουτήξει και αυτος.Στη δική του ψυχή.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα μια συνέντευξη της Ολγας .Τα λέει ολα.


Ολγα Μοσχοχωρίτου, Δικηγόρος, Συγγραφές, Θεατρολόγος

Η δικογορία με φέρνει καθημερινά σε επαφή με την καθημερινή ζωή και τους καθημερινούς ανθρώπους, αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν τις συμπληγάδες - οικονομικές, πολιτικές, προσωπικές, οικογενειακές. Αν δεν δραπέτευα στον χώρο του θεάτρου και των μεγάλων κειμένων, θα με είχε καταπιεί η συναλλαγή
Τελικά, μπορούμε να αλλάξουμε από το παρελθόν μας; Ή, μήπως, είμαστε εμείς που αλλάζουμε;
«Αν δεν μπορείς να ξεμπλέξεις με το παρελθόν σου, γράψε μια ιστορία»
Κάποια στιγμή λέει η ηρωίδα ότι μπορείς ν αλλάξεις μόνον το παρελθόν σου γιατί είναι το μόνο που ελέγχεις. Το μόνο που ξέρεις. Θα πει κανείς ότι τα γεγονότα δεν αλλάζουν. Όμως η ιστορία έχει πολλές αναγνώσεις που ξεπερνούν τα γεγονότα. Αυτό που αλλάζει είναι η άποψη και η σχέση πάνω σ' αυτά που συνέβησαν. Κι αν αλλάξεις την άποψη και τη σχέση με αυτά, αλλάζεις την ίδια σου την ψυχική στάση απέναντι στη ζωή σου.
Η ηρωίδα σου αλλάζοντας το παρελθόν της το αποδέχεται ή το απορρίπτει;
Η ηρωίδα μου ήταν ερωτευμένη με την Έντα Γκάμπλερ και την πάτησε. Ελπίζω η συγγραφέας να σώθηκε. Η ηρωίδα τραβάει τα πράγματα στα άκρα. Ενώ έχει όλες τις εκδοχές της ιστορίας, κρατάει μια δογματική σχέση με τα πράγματα. Δεν αφήνεται στον αφρό των κυμάτων και στη ζεστασιά του ήλιου.

....και κερατάς και δαρμένος;


Η πιο μεγάλη βία ειναι η φτώχεια και η ανεργία
     


της Τασίας Σταματοπούλου
 [ο τίτλος ,κλεμένο σύνθημα των ημερών]
 [Δημοσιεύτηκε στο tometopo.gr]

Σε υπ'αριθμον ενα ζήτημα της πολιτικής επικαιρότητας ανάγεται  η ''βια'' και οι ''προπηλακισμοί'' βουλευτών και αξιωματούχων της κυβέρνησης  στα ΜΜΕ.

Μάλιστα με περισσό θράσος οι ψηφίσαντες το απόλυτο ξεπούλημα της χώρας και  της μετατροπης του λαού σε υπήκοο και δούλο βγαίνουν και διαμαρτύρονται γιατι αυτοι,το μόνο που εκαναν,ειναι να προσπαθήσουν να σώσουν τη χώρα.....

Αυτη ειναι η μια πλευρά.Αν θέλει κανείς να μιλήσει για βία, ας μιλήσει πρώτα απ΄ολα για το βιασμό του λαού ,που εξεγείρεται .

Κροκοδείλια δάκρυα ερριξε ο πρωθυπουργός της τρόικας στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,πόσο καταλαβαίνει τον απλό λαό που άδικα πληρώνει κοκ.Το ιδιο κάνουν σε κάθε ευκαιρία υπουργοί και λοιποί,λυπούνται,αλλά δεν γινεται αλλοιώς....

Την ιδια ώρα που η εφαρμογή του ανευ προηγουμένου στην ιστορία της χώρας σχεδίου για την ισοπέδωση των πάντων  βρίσκεται σε εξέλιξη και το παρόν και το άμεσο μέλλον προβάλει ζοφερό για τους εργαζόμενους,τις φτωχες οικογένειες,του μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους,τους νέους,η ''ατζέντα'' μετατοπίζεται συνειδητά στη ''βια'' του απλού κόσμου, δηλαδή στην αντίδρασή του,στη διαμαρτυρία, στον αγώνα του.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES