14/7/11

Πίσω απο τις λέξεις κ ρ ύ β ε τ α ι ο Αλέξης
 πηγη  Left G700


Με την επιλεκτική (= ο χαμένος τα χάνει όλα) χρεοκοπία να σκάει μύτη δια χειλέων τού Ευάγγελου Βενιζέλου, που λόγω όγκου ανέλαβε το βάρος τής δια παν ενδεχόμενο προετοιμασίας τής ‘‘κοινής γνώμης’’, και την ‘‘έγκριτη’’ «Καθημερινή» τής Τετάρτης να μας ενημερώνει πρωτοσέλιδα πως οι εμπράγματες εγγυήσεις για το νέο δάνειο είναι αποδεκτές από την κυβέρνηση, αν αντισταθμιστούν με ένα ‘‘λογικότερο’’ επιτόκιο, το σημερινό ‘‘εσωστρεφές’’ σημείωμά μας είναι, ίσως, βαρκούλες που αρμενίζουν, ενώ τα καράβια χάνονται. Δεν θα συμφωνούσαμε με ένα τέτοιο συμπέρασμα. Γιατί, ακριβώς τη στιγμή που τα καράβια μας χάνονται, απαιτείται από όλα τα κόμματα και κομμάτια τής Αριστεράς να εγκαταλείψουν επιτέλους τα μικροκομματικά παιχνίδια που εν πολλοίς αποσκοπούν στο να βγάλει το καθένα την ουρά του απ’ έξω και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα —έστω και για λίγο βρε αδερφέ!— με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Πολλά ήταν τα σοβαρά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, την Τρίτη το βράδυ. Ανάμεσα όμως σ’ αυτά δεν απέφυγε και μια χονδροειδή παραποίηση της πραγματικότητας που αφορά στην πολιτική τού κόμματός του για την ΟΝΕ, όπως αυτή ξετυλίχτηκε «όταν δενότανε το ευρώ». Είπε λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας, στο χρονικό διάστημα από 5' 28'' έως 6' 12'' του παραπάνω ενσωματωμένου βίντεο, τα εξής «ορέα», απαντώντας στην ερώτηση του Γιώργου Κύρτσου «ποια είναι η εναλλακτική λύση που προτείνετε;» (τα bold, εννοείται, δικά μας):

13/7/11

Πτωχεύω...επιλεκτικά και ...λεκτικά

Ο μήνας Ιούλιος εχει 13, διακόπτουμε για  λίγο τη  θερινή καταστολή για να μάθουμε καινούργιες λέξεις.
Το βλογ ρέπει προς την φιλομάθεια,εστω και με 38 βαθμούς .Οχι πως η φιλομάθεια μας εχει οδηγήσει και στη γνώση καθότι  ,τόσες πληροφορίες μαζεμένες εδω και εναμισι χρόνο ,περι την κρίση, μόνο σύγχιση  προκαλούν.Τυχαίο; Δε νομίζω.

Καλούμαστε τώρα οι δυστυχείς  ντάλα καλοκαίρι να  πιπιλήσουμε εναν νέον όρο - ''επιλεκτική χρεωκοπία'' -να αναμασήσουμε τα φληναφήματα των εξουσιαστών μας εγχώριων και  ''συμμάχων'' , και να δούμε με άλλα μάτια βρε αδελφέ το χάλι μας.
Σου λέει, αλλο πτώχευση, άλλο ήπια, επιλεκτική χρεωκοπία. Βέβαια....Τώρα νιώθεις κάπως αλλοιώς, η φτώχεια σού φαίνεται  πιο γκλάμουρους, δεν ειναι κάτι το υποχρεωτικόν, αμα θες φτωχεύεις, αμα δε θες όχι......Εχεις δικαίωμα επιλογής. Κι οπως τόπε ο κυρ-Μπενιζέλος ,μη σας τρομάζουν οι λέξεις.
Οχι καλε. Δε μας τρομάζει η λέξη φτώχεια, χρεωκοπία, ξεπούλημα. Ο βρεγμένος τη βροχή θα φοβηθεί;
Ο φτωχευμένος  θα μάθει τώρα.....περι πτώχευσης;

Και μια και μιλάμε για λέξεις, τόσα και τόσα ''μάθαμε'' απο τους  οικονομολούντες νάρκισσους της ελληνικής διανόησης ,swaps, cds, haircut, debt restructuring,  ολόκληρη τη μπριτάτικα. Οχι δε μας τρομαζουν οι λέξεις.Ακόμη κι  αν, οι ''αγορές'' παραμένουν κάτι  ...άυλο, χωρίς διευθυνση,τηλέφωνο,ταυτότητα....
[οι  διεθνείς οίκοι αξιολόγησης πάντως διαθέτουν και απο αυτά, αλλά δεν καταλάβαμε γιατί ειναι αξιόπιστοι].

Μη μασάτε ομως  ενα καμινίω αδελφοί.
Οι λέξεις ειναι απλώς...λέξεις.Εχουν ομως το περιεχόμενο που τους δίνεις, αν κάνεις τον κόπο να μεταφράσεις στα γρήγορα  τους νέους χρησμούς και τα ''νέα'' γλωσσικά εργαλεία  για να ερθεις στα ίσια σου.
Οι ήδη φτωχευμένοι γνωρίζουν , οι επομένοι θα μάθουν απο αυτο τον μήνα πώς θα ζήσουν με πολυ λιγότερα.
Ναι,αλλά πιο απο τα ...36 σενάρια ''επίλυσης'' του προβλήματος θα επικρατήσει;΄Α,οχι τετιες απορίες καλοκαιριάτικα......Προς το παρόν , φτάνει το ''selective default''. Aσε που θα μας πρήξουν στα άρθρα και τις αναλύσεις......

Και να μην το ξεχάσω. Οπως διάβασα κάπου, η ''Le Monde'' και οι ''Finansial Times'' εκαναν μια φοβερή  διαπίστωση : ''μας κυβερνούν παιδάκια'' .....Κι εδω διαβάστε το, πιο προσεκτικά ,το μήνυμα.
Ανίκανο πολιτικο προσωπικό το οποίο δεν μπορεί να διαχειρισθεί τη νέα καπιταλιστική κρίση. Οκ ;
 Και μιας και ο λόγος για ''παιδάκια'' ,εμεις εδω διαθέτουμε το ''παιντί''....
 Οπως και άλλα ''παιντιά'', τα οποία αφού εχουν οικογενειακώς εξασφαλίσει και τα τρισέγγονά τους ,το παίζουν φίλοι του λαού, οπως ο Κυριάκος. Δεν δεχεται το βουλευτικό αυτοκίνητο και αποζημίωση για τη συμμετοχή του σε επιτροπές της βουλής. Τι ρομαντικό! [αμα σκεφτείς δε,οτι ηδη ο Πετσάλινκος ανακοίνωσε κάτι περικοπες για  τους βουλευτές....].
Ενα άλλο ''παιντί '' ,ο Αντρίκος, το οποιο κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε παιχνίδια πολυεθνικής επενδυτικής εταιρίας 
''με χαρτοφυλάκια επισφαλειών κρατών (CDS),μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα'',
εδωσε μια απάντηση που δεν καταλαβαίνεις τίποτα.....
Το λογο εχει η εισαγγελική έρευνα.....

 Τα κανονικά παιδάκια πάντως λένε τα πράγματα με το όνομά τους.Προσέξτε τις λέξεις που χρησιμοποιούν ,κυριολεκτούν....κυριολεκτικά! μαμ, κακά, νάνι, άτα.....

Οι λέξεις
ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES