8/9/11

Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία – Καμιά συμμετοχή του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στην αποπληρωμή των διεθνών τοκογλύφωνΝέο προκρούστιο τσεκούρωμα ετοιμάζει η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά μας κεκτημένα και δικαιώματα.

του Γιώργου Κατερινή -εκλεγμένου της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης στο διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Το κούρεμα των κρατικών ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία αποφάσισε η κυβέρνηση, αφού καλεί τα Ταμεία να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που συμφωνήθηκε στις 21 Ιούλη με το Eurogroup. Η ζημιά που θα υποστούν τα Ταμεία είναι τεράστια: περίπου 5 δισ. ευρώ θα χάσουν, αφού υπολογίζεται ότι κατέχουν ομόλογα συνολικής αξίας 25 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου τόσο οι τράπεζες, όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να απαντήσουν στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Το πρόγραμμα αυτό είναι στοιχείο της συμφωνίας με το Eurogroup για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Η ανταλλαγή θα γίνει με μειωμένη την ονομαστική αξία των ομολόγων κατά 21% και η εξόφλησή τους θα γίνει μετά από 30 χρόνια. Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι των «εταίρων» ότι θα εξασφαλίσει συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής του 90% των ομολόγων. Έτσι έχει αποδοθεί σε κυνήγι εξασφάλισης όσο περισσότερων ομολόγων μπορεί.

Με τον τρόπο αυτό τα αποθεματικά των Ταμείων, αντί να έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, ώστε να μπορούν να πληρωθούν στην ώρα τους, θα μπουν ως εγγύηση για τα νέα δάνεια που θα συνάψει η κυβέρνηση με τους γνωστούς τοκογλυφικούς όρους που επιβάλλουν οι διεθνείς δανειστές μας, δημιουργώντας άμεσο κίνδυνο για το αύριο των Ταμείων.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία και ανάμεσά τους και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, το οποίο έχει καλέσει επειγόντως σύσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων (Τρίτη 6/9) για να δει πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. Είναι φανερό ότι η οποιαδήποτε απόφαση λάβει το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, του οποίου η θητεία λήγει σε λίγες μέρες (29 Σεπτεμβρίου), δεν μπορεί να είναι άλλη από διασφάλιση των αποθεματικών.

Σε μια εποχή που όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο αντιμετωπίζουν μια ραγδαία υποβάθμιση των όρων εργασίας και ασφάλισής τους, που η ανεργία στον κλάδο μας αντιμετωπίζει πρωτόγνωρη αύξηση, που η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία δημιουργούν τεράστια προβλήματα ρευστότητας στο Ταμείο, οποιαδήποτε ληστρική επιδρομή στα αποθεματικά μας πρέπει να είναι αιτία πολέμου. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εγγυάται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, που στο κάτω-κάτω αποτελούν περιουσία των εργαζομένων. Ειδικά στον Τύπο που η κρατική συμμετοχή στη χρηματοδότηση της ασφάλισης είναι ανύπαρκτη.
Θεωρούμε ότι κανείς συνδικαλιστής, καμιά διοίκηση δεν νομιμοποιείται σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση.

    Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία μας. Δεν χρωστάμε τίποτα – δεν πληρώνουμε τίποτα – δεν υποθηκεύουμε το μέλλον της ασφάλισης και της σύνταξής μας.

Ο Λοβέρδος ξέρει τον εχθρό του.Εσύ;


Η γλώσσα του σώματος ειναι αδιάψευστος μάρτυρας.Βλέποντας το πάθος στο μάτι του Α.Λοβέρδου οταν κατονόμαζε τηλεοπτικώς τον εχθρό του ενιωθες ακριβώς τι εκφράζει αυτός ο κρατικός λειτουργός...

Εκ των βασικών υπουργών της κυβέρνησης της τρόικας που παραδίδει λαό και χώρα κι εχει και το θράσος να ...περιγράφει το πελατειακό κράτος  που εξέθρεψε τους κακούς δημοσίους υπαλλήλους, ως ρεπόρτερ... Εχθρός λοιπόν του λαού[ και του Λοβέρδου] τώρα,οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ναι φταίμε κι εμεις,εγω εκανα την αυτοκριτική μου λέει με θράσος ο κ.Λοβέρδος. Και λοιπόν;

Κι άλλοι εκαναν την ''αυτοκριτική '' τους για τα δεινά που επεσσώρευσαν τόσα χρόνια στην οικονομια, την παιδεία, την κοινωνία ολοκληρη και το μέλλον της νέας γενιάς. Τιμωρήθηκε κανείς για τις επιλογές η τις παραλείψεις του; Απο επιτροπή σε επιτροπή κι απο ...παραγραφή σε παραγραφή....

Φτάνει πια με το παραμύθι φταίμε κι εμεις, φτάινε και οι άλλοι, τώρα τι κάνουμε. Κι εμείς ως λαός και κοινωνία πληρώνουμε παντοιοτρόπως [βασικά πληρώνουμε για οσους τους ψήφισαν αυτους και τους άλλους...]. Αυτοι θα πληρώσουν ποτέ για τα εγκλήματά τους;
Ως πότε θα περιγράφουν ως επιμελείς ρεπόρτερ ''τις κακοδαιμονίες'', τις ''παθογένειες'', τις κακές κληρονομιές; Φταίτε; Να πληρώσετε ρε! Κι αν εχθρός σας ειναι οι φοιτητες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ταξιτζήδες, οι νοικοκυρές , τα αγέννητα, να πάτε σε άλλη χώρα! Αφού ο λαός ειναι εχθρός σας.


ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES