25/11/11

Σκάι ...γάιδαροΠαρακολουθούσα χθές το απογευματάκι στο σκάι τα γεγονότα στο Χολαργό.
Ειχε προηγηθεί το ρεπορτάζ με τη σύλληψη Φωτόπουλου και άλλων, και η κάμερα του σταθμού βρισκόταν στο χώρο για να μεταδώσει απ΄ ευθείας εικόνα και απόψεις των παρευρισκομένων
 οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για συμπαράσταση και διαμαρτυρία.
Η δημοσιογράφος και η κάμερα φέρνει στην οθόνη μας τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη.
 Ακολουθούν τα κλασσικά, ΄΄γιατί είστε εδώ, τι θέλετε να εκφράσετε'' κοκ.
Ξεκινάει να απαντήσει ο άνθρωπος ,λέει για τα χαράτσια, τη συμπαράστασή του στους συλληφθέντες, οπότε ενας ....δεν ξέρω κι εγω  πόσων μεγατόνων δημοσιογράφος του σταθμού, με υψωμένο το δάχτυλο, αρχίζει να τον διακόπτει με υφος  εισαγγελέα,ανακριτή,κυβερνητικού εκπροσώπου, θα σας γελάσω....
Να μην αφήνει τον καλεσμένο δήμαρχο να αρθρώσει λέξη. Ομοβροντία ''επιχειρημάτων'' ,που για πολλοστή φορά  εχει επαναλάβει σε κάθε συνέντευξη,σχόλιο κλπ , ως να υπερασπιζόταν τα συμφέροντα της ΔΕΗ...εναντι των δημάρχων...
Ο κ.Υποφάντης [αυτός ειναι ο δημοσιογράφος] δεν ξερω πώς την εχει δεί...Αλλά το να επαναλαμβάνει την ίδια κασέτα ,οτι οι δήμαρχοι  φταίνε για τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, παρα τις απαντήσεις που εχει πάρει απο πολλούς δημάρχους που εχουν βγεί σε εκπομπές του σταθμού ,και να ξεφεύγει διαρκώς απο το ζητούμενο που ειναι το πόσο άδικα και πρωτοφανή ειναι τα χαράτσια μεσω ενος λογαριασμού κοινής ωφέλειας, ειναι το λιγότερο απορίας άξιον...
Το πιο θλιβερο σε αυτόν τον άνθρωπο, ηταν που ύψωνε το δάχτυλο στον Κορτζίδη ,ο οποίος κάποια στιγμή τα πλήρε στο κρανίο και του τάπε απο την καλή και απο την ανάποδη...
Πού πάς ρε Καραμήτρο......

Υ.Γ.
...Κι επειδή δεν ήξερα τι τον οδήγησε να γίνει ''δημοσιογράφος'' , βρήκα στη σελίδα του skai το παρακάτω και ...φωτίστηκα...

''Γεννήθηκε κάποια ημέρα το 1977 και απο τότε όταν είδε οτι υπάρχει μόνο η ΥΕΝΕΔ για τηλεόραση και οταν άκουσε οτι το μόνο ραδιόφωνο ήταν η Κρατική Ραδιοφωνία με τις κουδούνες, έβαλε στόχο να γίνει δημοσιογράφος...''

Τι κρίμα...στην ΥΕΝΕΔ  κατέληξε ο φέρελπις......


23/11/11

Το radiobubble παρουσιάζει.....

Workshop: Συνδιαμορφώνοντας την ενημέρωση που θέλουμε

Workshop: Συμμετοχική Δημοσιογραφία
στο radiobubble (Ιπποκράτους 146, Αθήνα)
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, 11:30-16:00

Έλα να γνωρίσεις κι εσύ τι σημαίνει "Συμμετοχική Δημοσιογραφία", τα επιχειρησιακά της μοντέλα και τα εργαλεία κοινωνικής συμμετοχής. Χρησιμοποίησε στην πράξη και σωστά την πρώτη πλατφόρμα Δημοσιογραφίας των Πολιτών του #rbnews.

Πρόγραμμα:

11:30πμ - 13:30μμ
Αγγελική Μπούμπουκα: Επιχειρησιακά μοντέλα και εργαλεία κοινωνικής συμμετοχής

πειράματα συμμετοχικής δημοσιογραφίας που δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο.
σύγκριση μοντέλων οργάνωσης υβριδικών μέσων ενημέρωσης που βασίζονται σε web 2.0    εργαλεία
οι δυνατότητες ανάπτυξης ενός δικού μας βιώσιμου μοντέλου που να συνδυάζει ανοιχτή    συμμετοχή και ποιοτικό περιεχόμενο.


13:30μμ - 2:00μμ διάλειμμα μισής ώρας

2:00μμ - 4:00 μμ
Galaxyarhis: Να μοιραστούμε τα εργαλεία του #rbnews

πως διαχωρίζουμε την είδηση από το σχόλιο
πως διασταυρώνουμε τις πηγές μας από το twitter, το facebook, τα blogs
πως λειτουργεί το coveritlive και πως το διαχειριζόμαστε
πως δημοσιεύουμε/ποστάρουμε στο blog της δημοσιογραφίας των πολιτών    (news.radiobubble.gr)
πως συμβάλουμε/δημοσιεύουμε με μεταφράσεις κειμένων στο blog

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Αγγελική Μπούμπουκα είναι δημοσιογράφος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», όπου κάνει ελεύθερο ρεπορτάζ και διατηρεί τη στήλη «e-minds» για την κουλτούρα του Διαδικτύου. Πρόσφατα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημοσιογραφία, που την έστρεψαν στην ακαδημαϊκή έρευνα γύρω από τα νέα μέσα.

Ο «Γαλαξιάρχης» είναι μπλόγκερ και δημοσιογράφος, με δεκαετή παρουσία σε περιοδικά και sites πληροφορικής και τεχνολογίας.


http://mallon-akindynos.blogspot.com/2011/11/workshop.html#more

Συνέντευξη Αλαβάνου στον ''Ελευθεριακό΄΄-video

21/11/11

Eξώδικο για το χαράτσι απο το Δήμο Χαλανδρίου


Εξώδικο προς τη ΔΕΗ και τουςπαρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (χαράτσι) απέστειλε και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, σημειώνονταςμεταξύ άλλων:
«Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στις ανωτέρω κατηγορίες ιδιοκτητών, αλλά και στους μη υπόχρεους μισθωτές, ενόψει και του χειμώνα συνιστά όλως αυθαίρετη, καταχρηστική και αντισυμβατική συμπεριφορά, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία, αλλά και τη ζωή συνανθρώπων μας. 
»Σας καλούμε να απέχετε από κάθε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης των δημοτών μας, που αδυνατούν να καταβάλλουν το αντισυνταγματικό ΕΕΤΗΔΕ, μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας».
Το εξώδικο κοινοποιήθηκε προς τον υπουργό Οικονομικών και τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Επίσης, ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης) ενημερωτική ημερίδα για τις νομικές ενέργειες, στις οποίες μπορούν να προβούν οι δημότες με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου.


Δείτε και εδω [εξώδικο προς τη ΔΕΗ και απο το δήμο Τρίπολης κ.α]

20/11/11

Xαράτσια : Oι γειτονιές αντιστέκονται


Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
ενάντια στο μνημόνιο και  τις αντιλαϊκές πολιτικές


Οργανωνόμαστε στις γειτονιές
και αντιστεκόμαστε όλοι μαζί

Παρ΄ όλη  τη προσπάθεια των ΜΜΕ μετά την  εκλογή της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ να καλλιεργήσουν ένα κλίμα αισιοδοξίας, ανακούφισης και «εθνικού καθήκοντος», οι πολίτες εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι και να αγωνιούν για το μέλλον. H νέα κυβέρνηση των τραπεζιτών, σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ-ΔΝΤ.,  θεωρεί μέγιστο καθήκον της να υλοποιήσει τις αποφάσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καθώς και τη συμφωνία του Οκτωβρίου. Δηλαδή, να καταργήσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε απολύσεις και σε εφεδρεία.
Όλα αυτά τα μέτρα που υποτίθεται πως θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη, στην πραγματικότητα μας οδηγούν στην απόλυτη κοινωνική καταστροφή και στην κατάργηση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος και κατάκτησης. Η νέα κυβέρνηση θα πάρει και νέα μέτρα εις βάρος μας γιατί πρέπει να «φροντίσει» τα συμφέροντα των δανειστών και των τραπεζών.
Την ίδια στιγμή γύρω μας υπάρχει σκηνικό χάους. Στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές συνοικίες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν τροφή. Στέκονται σε τεράστιες ουρές για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Άστεγοι άνθρωποι κοιμούνται όπου βρουν. Καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, παρασύροντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Όλοι ζούμε με την αγωνία πότε θα έρθει η σειρά μας και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα είμαστε υγιείς ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγουμε στα δημόσια νοσοκομεία που καθημερινά τα απαξιώνουν όλο και πιο πολύ.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES