7/12/11

Ψηφίδες ψυχολογίας
3η Διάλεξη 12 Δεκεμβρίου 2011  (ώρα 20:00)
Α΄ ΘΕΜΑΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

“Ψηφίδες Ψυχολογίας”

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης διοργανώνουν στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής», την 3η διάλεξη του δευτέρου κύκλου των ΨΗΦΙΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ με τον ψυχίατρο Μιχάλη Σωτηρίου και με γενικό τίτλο :

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Αν  και οι λέξεις αίσθηση/αισθήματα (feeling)  και συναίσθημα (affect) συνήθως χρησιμοποιούνται σαν ίδιες είναι σημαντικό να διακρίνουμε το συναίσθημα (affect) από τα αισθήματα (feelings) και τη συναισθηματική διάθεση  (emotions).
Στον δεύτερο κύκλο των  «ΨΗΦΙΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ», Οκτώβριος 2011 - Μάιος  2012, θα γίνει η παρουσίαση της προσέγγισης των AIΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ, μέσα από τις θεωρητικές  και επιστημονικές γνώσεις της εποχής μας, συμβάλλοντας στη διεύρυνση των επιδεξιοτήτων αυτογνωσίας, ετερογνωσίας και διαχείρισης των συναισθημάτων.

Στην 3η διάλεξη των ΨΗΦΙΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ο ψυχίατρος Μιχάλης Σωτηρίου και ο πολιτικός επιστήμονας  Πέτρος Θεοδωρίδης, συγγραφέας  του βιβλίου ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: Έθνος, νεωτερικότητα και εθνικιστικός λόγος, παρουσιάζουν και συζητούν το ΘΥΜΟ και τη ΝΤΡΟΠΗ.

To PASOK ποτέ δεν πεθαίνει
Πώς το είχε πει ο αείμνηστος; ''Το Πασοκ  δεν τεμαχίζεται,δεν τιμαριοποιείται, δεν κληρονομείται'' [συγχωρήστε με αν δεν θυμάμαι επακριβώς το λεχθέν από τον Α.Γ.Παπανδρέου].

Το θυμήθηκα  με αφορμή το μέγα γεγονός ,το οποίο προβάλλεται και στις πρώτες ειδήσεις των μεγαλοκαναλιών, αλλά και άλλων ΜΜΕ, και δεν είναι άλλο από τη διαδοχή στο Πασοκ. Άλλη έννοια δεν είχε σήμερα η ελληνική κοινωνία ,από το πρωί ως το βράδυ να αναρωτιέται '' τι θα γίνει στο Πασοκ'' ,την ίδια ώρα που δεν έχει τα απαραίτητα για να ζήσει...Την ιδία ώρα που ΚΑΙ εξ αιτίας των κυβερνήσεων του Πασοκ η χώρα οδεύει προς την καταστροφή.

Πώς αντιστρέφονται όμως τα πράγματα...Αυτοί που κυβέρνησαν επί δεκαετίες και συνέβαλαν η και πρωτοστάτησαν στο ξεθεμελίωμα όλης της κοινωνίας, αντί να βρίσκονται αντιμέτωποι  με τις ευθύνες τους, παραμένουν στις θέσεις τους  ανάλγητοι και προκλητικοί. Βέβαια τον  αχό  της κοινωνίας των ακούν ,όπου κι αν πάνε...αλλά,μια χαρά σχεδιάζουν το προσωπικό τους μέλλον μέσα από ένα και δύο και τρία και τέσσερα Πασοκ.

4/12/11

Σε ράντζα καρκινοπαθείς στο Λαικό- Εις υγείαν του Λοβέρδου!

Για τη διαλυση των νοσοκομείων ακούμε,διαβάζουμε,άλλοι τα ζούν...Περικοπές σε προσωπικό, εφεδρείες, κόψιμο στα κονδύλια για τη δημόσια υγεία.
Μου μετέφεραν γνωστοί το περιστατικό που αφιερώνω στην Υγεία του Μνημονίου και του Λοβέρδου.
Πριν απο τρείς ημέρες μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Λαικό ,καρκινοπαθής με μη αναστρέψιμη κατάσταση ,συμφωνα με τις διαγνώσεις των γιατρών.
 Σε πολύ άσχημη κατάσταση.Βαριά. Εδω και 3 ημέρες λοιπόν ο Γεώργιος Τζιώτης ειναι σε ενα διάδρομο, σε ενα ράντζο, δεν υπάρχει κρεβάτι ειπαν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου. Εκεί στο ράντζο του έβαλαν ορό, εκεί στο ράντζο μετάγγιση αίματος...Εκεί στο ράντζο βλέπει να φεύγει η ζωή του σαν σκουπίδι...Εκεί στο ράντζο οι δικοί του κάνουν χρέη νοσοκόμου αφού το προσωπικο κάνει ο,τι μπορεί αλλά δεν φτάνει...
Εκεί στο ράντζο ο αδύναμος, ο μη εχων και κατέχων να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Ο εχων πληρώσει επι 35 χρόνια ολες τις εισφορές, ο εχων δουλέψει ως εργάτης σκληρά...Ο απολυμένος απο πέρυσι, ενα χρόνο πριν τη σύνταξη. ..
Τα ράντζα στα νοσοκομεία ηταν το προσφιλές θέμα αντιπαράθεσης των δυο κομμάτων που μας κυβέρνησαν...Ποιός εβαλε τα πιο πολλά ράντζα, ποιός θα τα καταργήσει αμα εκλεγεί...Ντροπή σε ολους του υπουργούς Υγειας που πέρασαν...Ντροπή στο Λοβέρδο που κομπορημονεί οτι βάζει τάξη...
Με μισοπεθαμένους στα ράντζα, πεταμένους σαν παράσιτα ...
Αυτη ειναι η δημόσια υγεία ,αποχαιρετήστε την για πάντα.
Θα απαντήσει κανείς αρμόδιος για την κατάντια;
Ελα τώρα, οι πασόκοι ασχολούνται με τη διαδοχή, και η κυβέρνηση των Παπαδήμιων με τα συμφέροντα των τραπεζών.


ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES