17/12/11

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ - VIDEO- ΣΚΥΨΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ


Θαυμάστε τον τρίτο πυλώνα της συγκυβέρνησης των παπαδήμιων
[ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ]

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΉ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ  ΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΔΝΤ  -ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ![για να σωθεί η πατρίς. βεβαίως....]   ποτε θα τους στειλουμε ολους στο διαολο; ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

16/12/11

Athens, Christmas 2011 : θα χυθεί αίμα...

[κείμενο και φωτογραφίες Αγγελος Καλοδούκας,απο το blog  aformi]

Τις φωτογραφίες τις τράβηξα τις προηγούμενες τρεις-τέσσερις μέρες, τυχαία, σουλατσάροντας στους δρόμους της Αθήνας.
Στους δρόμους η κατάθλιψη περισσεύει. Άνθρωποι σκυθρωποί, αγχωμένοι, άνεργοι, άστεγοι, ζητιάνοι. Εγκλωβισμένοι μετανάστες, σε μια χώρα που δουλειά δεν μπορεί να τους προσφέρει αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, τους κρατά φυλακισμένους στο εσωτερικό της όπου ο ρατσισμός (κρατικός και παρακρατικός) καλά κρατεί.
Αλλά και οι Έλληνες εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι μετανάστες αισθάνονται. Μετανάστες και ιθαγενείς εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε ένα διεθνές πείραμα. Τη μετατροπή όλων των εργαζομένων μιας ανεπτυγμένης καπιταλιστικά χώρας σε προλετάριους τριτοκοσμικής χώρας. Η Ελλάδα δείχνει, απλά, το μέλλον και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας αρκεί για να τα δεις όλα. Να αισθανθείς το φόβο ότι ο επόμενος άστεγος μπορεί να είσαι εσύ, ο γείτονάς σου, κάποιος δίπλα σου. Να αισθανθείς το φόβο αλλά και το θυμό. Θυμό που ψάχνει τρόπους έκφρασης. Ο συνδυασμός μιας αδίστακτης άρχουσας τάξης που ζητά ολοένα και περισσότερα και ενός κόσμου της εργασίας που κινδυνεύει να χάσει ((ή ήδη έχει χάσει) τα πάντα οδηγεί σ’ ένα μόνο συμπέρασμα: θα χυθεί αίμα. Έτσι και αλλιώς, ήδη χύνεται αίμα -μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας το επιβεβαιώνει.
Αλλά…
…θα έχω αρκετές ευκαιρίες να καταγράψω φωτογραφικά τους ανθρώπους της Αθήνας. Εδώ και μερικές μέρες ανήκω στην πλειοψηφία:
Είμαι άνεργος.
πηγαίνετε στον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερα


Ολοι στο συλαλλητήριο των χαλυβουργών αύριο


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 17/ 12, ΟΜΟΝΟΙΑ, 10.30 π.μ. 
(ραντεβού του Συντονισμού πλατεία ομονοίας και 3η Σεπτεμβρίου)


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
Ο συγκλονιστικός ανυποχώρητος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών, για κατάργηση των συμβάσεων εργασίας και για μαζικές απολύσεις, δείχνει το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας απέναντι σε μια πολιτική που βυθίζει στην εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία για να διασώσει τα κέρδη του κεφαλαίου.

Πώς θα συμβάλει η Αριστερά στη μετωπική ενότητα του λαού;΄Διήμερη Συνάντηση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής


Tο Σάββατο 17 (11π.μ) και την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής διοργανώνει τη 2η   Πανελλαδική του Συνάντηση. (ΑΣΟΕΕ, αίθουσα Αντωνιάδη).Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, το Σάββατο το απόγευμα 6 μ.μ. θα γίνει μια ανοιχτή εκδήλωση στην οποία καλούνται συλλογικότητες και αγωνιστές  από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το εκπαιδευτικό κίνημα, τα τοπικά κινήματα, από κινήσεις πολιτικού και οικολογικού χαρακτήρα, από τις πλατείες και τις Λαϊκές Συνελεύσεις, από τα κινήματα “Δεν πληρώνω”,  από το χώρο της τέχνης και της διανόησης, από πανεπιστημιακές σχολές, από αριστερούς χώρους και οργανώσεις. Το κριτήριο δεν είναι το ότι  πρόσκεινται στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, αλλά ο διάλογος. 

Διάλογος  για τα προβλήματα και ερωτήματα της εποχής μας. Πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία απέναντι στο συνασπισμένο αστικό μέτωπο που προσώρας εκφράζεται με τη διορισμένη τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου; Με τι τρόπους η Αριστερά θα μπορέσει να εμπνεύσει και να συμβάλει σε μια μετωπική ενότητα του λαού; Κάτω από ποιους στόχους και πρόγραμμα μπορούν να ενοποιούνται και να συντονίζονται οι ποικίλοι  αγώνες, για να έχουν πολιτικά  αποτελέσματα υπέρ των εργαζομένων;

15/12/11

Προσοχή! Μας...οικτίρει κι ο Χρυσοχοίδης...''Αν ηταν άλλος λαός,με τέτια μέτρα που εχουμε πάρει,θα ειχε επαναστατήσει'' ειπε ο δελφίνος....
Προκλητικά μας αποκαλεί και μ...ς.
Βρε τόσα σας κάναμε κι εσείς τα ανέχεστε χωρίς αντιδράσεις.
Οχι πως δεν υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις,ας μην ξεχνάμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις και την άγρια καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκαν...
Οχι,θέλει κάτι άλλο, πιο άγριο, ο  κ,Χρυσοχοίδης. Οπως ο ΓΑΠ που έπασχε γιατί δεν μπορούσε να ειναι στο Σύνταγμα....
Μην προκαλείτε την τύχη σας  αξιωματούχοι του ΠΑΣΟΚ.
Δεν ξεπλυθήκατε επειδή ανέλαβε η τρικομματική συγκυβέρνηση πασοκ,νδ,λαος.
Μην ετοιμάζεσθε ως εξαγνισμένες αμαρτωλές για τη νέα σας πόζα ως υποψήφιοι για ακομα καλύτερες μέρες...

12/12/11

''Mάνα θα φύγω, θα πάω στα καράβια'' 
 

της Τασίας Σταματοπούλου

Μακάρι να μπορούσαν να μπαρκάρουν.
Για άλλους τόπους μακρινούς.Να βρούν δουλειά.Οποιαδήποτε δουλειά.Για ενα μεροκάματο.
Για να μην τους ταίζουν οι γονείς  τους.
Για να μη σαπίζουν on line.Για να ξεφύγουν απο το παιδικό δωμάτιο στα 25, τα 30 τους...

11/12/11

Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ


«Η Σύνοδος Κορυφής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όλο το μεταπολεμικό εγχείρημα της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης στην Ευρώπη. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για όλη την ευρωπαϊκή αριστερά.»


«Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε το βάθος της κρίσης στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά και συνολικά στον παγκόσμιο καπιταλισμό.


Τρία σημαντικά στοιχεία να επισημάνουμε:

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES