28/1/12

Mας στέλνουν αδιάβαστουςΜας στέλνουν αδιάβαστους κάτι ανθρωπάκια που τολμούν και μιλούν για ''σώσιμο της πατρίδας'' .Κάτι άχρηστοι που επιμένουν να σώσουν το τομάρι τους [το πολιτικό]  με κάθε τρόπο προβάλλοντας την υποκρισία και τη θρασυδειλία τους στο γιαλι, σαν να έλλειπαν  καιρό και ξύπνησαν ξαφνικά σε ξένο τόπο.

Πότε με το ενα, πότε με το άλλο περνάει ο καιρός...Ας ειν' καλά και η τηλεόραση που ενημερώνει τους υπηκόους για  θέματα ζωής και θανάτου π.χ. ποιός θα ειναι ο επόμενος αρχηγός του πασοκ; θα διαγραφεί ο χρυσοχοίδης; τι πάει να πει μακελειό που λέει ο λοβέρδος;

...είχε διαβάσει η μαριλίζα το μνημόνιο η εκανε σκονάκι; γιατι ο λαος βρίζει τον αγγελόπουλο;  τι εκανε στη ρωσια ο αντωνης; θα κανει κομμα ντορα και βοριδης; 
...και ο καμενος αντιμνημονιακος...σαν πολλοι γίνατε ρε παιδιά.........και το  σύστημα  τρέμει....μια αντιμνημονιακή αριστερά ,χωρίς μνήμη και ραχοκοκαλιά,ετοιμη να κάνει ολες τις κωλοτούμπες του χατζηαβάτη.Και  η ''ζωή'' συνεχίζεται... δίχως να κοιτάει τη δική μας μελαγχολία. Και προπαντός αγνοώντας τον μικροαστό που στην απόγνωσή του για λίγο πίστεψε πως η τρικομματική  κυβέρνηση θα κάνει κάτι βρε παιδί μου....Εθελούσια αυταπάτη.

Την ίδια ωρα συνηθίσαμε καιι τα συσσιτια, και τους άστεγους, και τους αυτοκτονημένους,και τους άνεργους.Μια συνήθεια ειναι ολα....Η  νέα καθημερινότητα μας.
Και λίγο-λίγο συνηθίζεις και το δηλητήριο ,πώς το λένε, μιθριδατισμό.
Αμα του βάλεις και ως  γλυκαντικό τη φιλανθρωπία, κατεβαίνει καλύτερα.

''Γλυκαντικό'' και τα στέκια του τζόγου, νόμιμου, σε κάθε στενό.Μαζί με τα μαυραγορίτικα ΄΄ενεχυροδανειστήρια΄΄ αντικαθιστούν τα μαγαζάκια που κλείνουν  καταδεικνύοντας την  αλλαγή στη μικροκλίμακα της γειτονιάς. Οπου κλείνει μικρομάγαζο, ανοιγει ''ενεχυροδανειστήριο'' και ''στοίχημα''. 
Εχουμε σχεδόν ολο το πλάνο της νέας μας πραγματικότητας  μετα δου νου του , οπως άλλωστε σε κάθε χώρα απο την οποία πέρασε σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά,αν προσθέσουμε και την αύξηση του αριθμου των εκπορνευομένων [γυναικών κυρίως],κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μας στέλνουν αδιάβαστους με τρόπο ομως, καθώς απο ''τρόπους'' και χειραγώγηση ειναι καλά καταρτισμένοι. Κοιτάξτε τους άστεγους,τους πεινασμένους, πώς τους εξευτελίζουν βάζοντάς τους στην ουρά για ενα πιάτο φαγητό. 
Θα πάρεις το γεύμα σου  αλλά θα μου εισαι  ευγνώμων, και θα σου πάρω  και κομμάτι της αξιοπρέπειά σου. Θα μπορούσαν ολα αυτά να γίνουν χωρίς τηλεοράσεις και τυμπανοκρουσίες. Να παίρνεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι  οχι εις επήκοον ολων , αλλά με σεβασμό και ουσιαστική φροντίδα , ανθρωπιά.
Μας στέλνουν αδιάβαστους γιατί  δεν τους έχουμε στείλει ακόμη στον αγύριστο.

http://www.tometopo.gr/home/2011-11-30-10-46-02/331-2012-01-27-09-48-53.html

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES