19/3/12

O δρόμος προς την κάλπη και ο κάλπικος δρόμος


της Τασίας Σταματοπούλου

Σε θέση μάχης όπως λένε και όλα τα ‘’έγκριτα’’ ΜΜΕ ,τα επιτελεία των κομμάτων ,παλιών, αναπαλαιωμένων, νεοπαγών, υπό εκκόλαψη, και άλλων, ενόψει της εκλογικής μάχης του Απριλίου[;].


Οπλα,μπαλάσκες, ξεσκονίζονται ,επιχειρήματα επιστρατεύονται ,δηλώσεις μετανοίας ετοιμάζονται από τους ενόχους  για την κατάντια της χώρας,μαζί με τα τεχνητά δάκρυα  για να συγκινηθεί ο  ‘’ευκολοπίστευτος και πάντα προδομένος’’ λαός και να δώσει  και άλλο ένα τράτο στους υπαίτιους της καταστροφής. Συγνώμη ,κάναμε και λάθη,αλλά  ο σκοπός  είναι ιερός ,η σωτηρία της πατρίδας!


Η να πιστέψει σε νεόκοπους σωτήρες, ‘’αντιμνημονιακούς’’ όψιμα….Απ΄όλα έχει άλλωστε  ο προεκλογικός μπαξές.


Σε κάποια άλλη περίοδο του πολιτικού και κοινωνικού βίου όλα αυτά ίσως ήταν απλώς μια ρουτίνα, μια επανάληψη χιλιοπαιγμένου έργου στις οθόνες του μυαλού και της συνείδησης του κόσμου.

Και αναλόγως με τα συμφέροντα του, τα ρουσφέτια, την ομηρία του, τη συνείδησή του ,την προτιμήσή του ο εκλογέας θα έριχνε το βόλι του.


Τώρα όλα είναι όμως  δραματικά αλλιώτικα. Η σιωπηρή κραυγή των ανέργων, των υποβαθμισμένων εργαζόμενων, των νηστικών, των κατεστραμμένων οικονομικά πλανιέται σαν φάντασμα …Το καζάνι βράζει και ο βρασμός του ακούγεται σαν υπόκωφο βουητό επικείμενου σεισμού.


Με ποιο δίλημμα, με ποια διακύβευση , θα μας οδηγήσουν,σε αυτή τη δραματική συγκυρία προς τις εκλογές;΄Όλα δείχνουν τουλάχιστον μέχρι στιγμής πως το χαρτί που θα παιχτεί και θα επιχειρηθεί να λειτουργήσει , όπως παλιά η μάχη μεταξύ σκότους και φωτός,παραλλαγμένο , θα είναι : ‘’με το ευρώ και την ΕΕ  η με τη δραχμή και στον όλεθρο’’;


Ήδη οι επιθέσεις στην αριστερά και η  επιχείρηση διχασμού/διαχωρισμού μεταξύ καταστροφέων και υγιών δυνάμεων έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται και θα κορυφώνεται όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.


‘’Έρημη ψυχή, μην ξεγελαστείς…’’


Ο δρόμος προς τις κάλπες είναι στρωμένος με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που με το πιστόλι στον κρόταφο δίνει και την τελευταία του δεκάρα, πληρώνει με την απελπισία και την απόγνωσή του ανάλγητα αφεντικά εγχώρια και αλλοδαπά.


Ο δρόμος προς τις κάλπες στρώνεται τώρα με ποταμούς κροκοδείλιων δακρύων  για τα δεινά του λαού που δυστυχώς πληρώνει λάθη και παραλειψεις….,κακές συνήθειες, αργοπορίες στις μεταρρυθμίσεις….το κακό δημόσιο, απατεώνες και κάθε είδους  λαμόγια που όμως για όλα αυτά δεν έχει το φιλότιμο [λέμε τώρα] να αναλάβει τις ευθύνες του κανένας υπηρετήσας πρωθυπουργός,η υπουργός του δικομματισμού.Οικονομίας και οικονομικών, εργασίας και αλληλεγγύης…,υγειας και  εσωτερικών κοκ…Τόσοι και τόσοι  ‘’υπηρέτησαν’’ ,κανείς δεν φταίει; Αξίζει τον κόπο να φτιάξει κάποιος τη λίστα  πχ των υπουργών οικονομίας της τελευταίας 20 ετίας και να ερευνηθεί εξονυχιστικά  το έργο τους,


Η απάντηση βέβαια μπορεί να είναι ,ναι αλλά αυτούς  τους ψήφισαν και τους ξαναψήφισαν οι πολίτες. Μάλιστα. Κάθε φορά με τα ίδια κάλπικα διλήμματα, με ομηρίες και ρουσφέτια.


Αλλά ακόμα και τώρα, το θεάρεστο έργο των υποσχέσεων ‘’άμα έρθουμε εμείς στα πράγματα’’ παρά τις υπογραφές σε όλα τα φιρμάνια της τρόικας και του ΔΝΤ,συνεχίζονται .Γιατί έρχεται και η επόμενη μέρα, όλο και κάποιο κοκαλάκι θα βρεθεί….να πεταχτεί ως ‘’δόλωμα. ‘’


Ο δρόμος προς τις κάλπες στρώνεται με τα μελλοντικά deals, με τη συνέχιση της διαπλοκής και της διαφθοράς αλλά πιο ‘’πολιτισμένα’’, πιο  ‘’θεσμικά’’ , για την ανάπτυξη, για την ανασυγκρότηση της χώρας…


Ο δρόμος προς τις κάλπες ,από μια κυβέρνηση δοτή,μέσα στην ασφυξία της φτώχειας και της εξαθλίωσης, χρειάζεται ‘’ανοίγματα’’ και αέρα.


Αναχώματα αλήθειας, ολόκληρης της αλήθειας στον ελληνικό λαό,όχι μισόλογα και μεσοβέζικες λύσεις. Όλα είναι δραματικά αλλιώτικα.


Αυτό οφείλει να κατανοήσει και να εμπεδώσει η αριστερά,εστω και στο παρά πέντε. Αυτή οφείλει να βάλει τα αναχώματα και τα οδοφράγματα ενάντια στο ψέμα και τα καινούργια δεσμά που ετοιμάζουν οι  ξεπουλημένοι  κυβερνώντες και κυβερνήσαντες αυτόν τον τόπο.


Να περάσει στην αντεπίθεση με όλα της τα όπλα, τώρα, πριν είναι αργά.
[αναδημοσίευση απο http://tometopo.gr/home/2011-11-30-10-46-02/547-o--------.html]ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES