5/4/12

Πό-τε θα γί- βρε πό-τε θα γίνουν εκλο-γεεεές..
  γράφει η Πέρσα Μάξγουελ*


Προσπαθω να γράψω το κειμενάκι μου.Ακούω ειδήσεις.Αυτοκτόνησε ηλικιωμένος στο Σύνταγμα....Παγώνω.Αλλη μια αυτοκτονια μετα τρόικα και ΔΝΤ. Δεν ξέρουμε λεπτομέρειες .Πιθανολογούν οι δημοσιογράφοι πως πρόκειται για άλλη μια αυτοκτονία λογω απόγνωσης.Παγώνω.πόσοι ΠΡΕΠΕΙ να αυτοκτονήσουν για να ξυπνήσουμε; Μονολογώ.Χθές κάποιος κάπου στο Ρέθυμνο, στο Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα.Άλλοι με βαριά κατάθλιψη.
Παγώνω .Πώς να το δέσω το ''πό-τε θα γί-νουν εκλο-γεεεές''.......Μια σφαίρα στο κεφάλι.Και μετά σιωπή....Στο κεντρο της Αθήνας υψώθηκε μια κραυγή.
..............................................................
 Παράξενος Απρίλης μπήκε ενόψει ακόμη  ενός ακόμη  πιό  δυσοίωνου Μάη  και προφανώς ενόψει ενός κοσμογονικού ,επι τα χείρω, Ιούνη.
Το ΄΄προφανώς'' εχει να κάνει με τις καθημερινές ομοβροντίες  αξιωματούχων για ακόμη χειρότερες μέρες για το λαό. 
Το ''παράξενος'' ειναι η μόνη λέξη που μου έρχεται μη δυνάμενη να ερμηνεύσω τα ..δυσερμήνευτα.
Η τραγική κατάσταση στην οποία εχει περιέλθει ο λαός, είναι το φόντο πάνω στο οποίο ''γράφονται'' παντός είδους πολιτικές αναλύσεις, προτάσεις,πολιτικά παιχνίδια.


Ενα φάντασμα πλανιέται : Εκλογές. Η μεγαλύτερη γιορτή της δημοκρατίας [λέμε τώρα]...
Μια ιδιότυπη κυβέρνηση, μια αντιπολιτευση -συμπολίτευση, κομμάτια απο μεγάλα κόμματα, νέοι πολιτικοι-εκλογικοι σχηματισμοί, παλιά και νέα αριστερά σχήματα.


Με το PSI σε ''εκκρεμοτητα'' οπως λένε οι ειδικοί, πού πάμε βρε παιδιά; [πονηρή-ρητορική ερώτηση με πολύ παρασκήνιο].


Αμάν πότε θα γίνουν εκλογές να ξεκαθαρίσει το τοπίο; Θεμιτή, λογική ερώτηση ,με πολλές απαντήσεις .Η κυριότερη των οποίων ομως είναι πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σημαντικο αφού τα δυο μεγάλα η πρώην μεγάλα κόμματα εχουν δεσμευθεί και εχουν δεσμεύσει τη χώρα στο άρμα των αέναων δανείων,ενω άλλες πολιτικές δυνάμεις εχουν αποδεχθεί ως μοιραία και μη αναστρεψιμη την κατάσταση .


Το λένε ευθαρσώς, το λέει και ενα κομμάτι της Αριστεράς! Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει αναστολή 3ετη για το χρέος, σέβεται τη δανειακή σύμβαση, άρα ......


Ποιά θα ειναι η επόμενη μέρα των εκλογών οταν το επίδικο ΔΕΝ ειναι να σταματήσει ο κατήφορος ; Και πώς πάμε προς τις εκλογές με δεκάδες εκδηλώσεις- συζητήσεις και τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι και στον εαυτό του; Αν η πορεία προς τις εκλογες δεν ειναι πορεία του λαού κυριολεκτικά και μεταφορικά στο δρόμο, οποτεδήποτε γίνουν αυτές, η ξεφρενη κούρσα πέραν του γκρεμού πλέον, ειναι προδιαγεγραμμένη.

*απο εδωhttp://tometopo.gr/home/2011-11-30-10-46-02/609-2012-04-04-07-16-26.html

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES