15/12/12

Μια θέση στο Δαφνί, παρακαλώ, κ.Λαυρεντιάδη
Δεν συγκρατώ αριθμούς και μάλιστα ιλιγγίωδεις, ουτε δικογραφίες ,ουτε κατηγορητήρια.Πιάνω το κύριο.
Στην περίπτωση ''Λαυρεντιάδη'' αυτο που αντελήφθην είναι πως ,αμα είσαι λαμόγιο υψίστης [υπο]στάθμης, με επιστήθιους φίλους αξιωματούχους της κυβέρνησης, τρωκτικά πάσης εποχής , δεν υπάρχει περίπτωση :
α] να πληρώσεις με φυλακή
β]να επιστρέψεις ο,τι  εκλεψες και αν εκλεψες δημόσιο χρήμα

Kατά κακή μου τύχη δεν τυγχάνω στην ως άνω περίπτωση.
Αντιθέτως ανήκω σε 'κείνη την τραγική κατηγορία που, αμα δεν πληρώσω εφορία θα μου πάρουν και τα ....πέδιλα., και οχι του  σκι.

Τελευταία με΄απασχολεί δε πολύ το δίλημμα : Nα ξοδέψω για την καθημερινή διατροφή ή να σπεύσω να πληρώσω  την ''αλληλεγγύη'';΄Το χαράτσι;΄Τον υπερφόρο στο διαρκώς μειούμενο εισοδημά μου;
Να δώσω ''χαρτζιλίκι'' στα άνεργα παιδιά μου ή να ''βοηθήσω'' το Στουρνάρα να σώσει την παρτίδα;[πατρίδα;]

Ακρη δεν βρίσκω και καταλήγω στο συμπέρασμα πως, αν  αρχίσει η εφορία τις κατασχέσεις και την παρακράτηση οφειλών απο την πηγή ων εισοδημάτων μου [που βαίνουν μειούμενα επαναλαμβάνω] κι επειδή δεν εχω σκοπό να αυτοκτονήσω, ζητώ απο τον κ.Λαυρεντιάδη να μου συστήσει τον ψυχίατρο που απεφάνθη πως ειναι  ανάγκη να εγκλεισθεί στο Δαφνί.

Ετσι [νομίζω] θα γλυτώσω το σπίτι μου , θα εχω τζάμπα φαγητό [για θέρμανση δεν ξέρω, αυτο με απασχολεί ομολογουμένως, αλλά και στο σπίτι .....θέρμανση με το δελτίο].

Κοίτα τώρα τι κάθομαι και σκέφτομαι...

9/12/12

Ρωτούν οι φίλοι μουΠρίν απο λίγα χρόνια προτού ενσκύψει η καταστροφή μας η μπλογκόσφαιρα σαν το καινούργιο κοσκινάκι στα καθ' ημάς ήταν ενα ομορφο χωριό μάλλον ενας κήπος που φυτρώνανε ολων των ειδών τα λουλούδια.
Ειχε μια αθωότητα, μια χαρα της επικοινωνίας με άγνωστες και άγνωστους που έφεραν ευφάνταστα, κωμικά, ποιητικά ,πιο σκοτεινά , πολιτικά, κ.α .ονόματα το κάθε ''σπίτι''.

Θυμάμαι  πχ.τον ''βλαχοκυριλέ'' [ και Νου Δου και λάιτ] που χάθηκε και ισως ταξιδεύει με άλλο nickname στο διαδίκτυο, η και καθόλου πιά με την μορφή που τον γνώρισα.
Μέχρι και ..κυβέρνηση του μπλογκοχωριού φτιάξαμε ..[.http://pentanostimi.blogspot.gr/2008/10/blog-post_04.html] μια ομάδα μπλόγγερς.
Απο τότε πέρασε σαν οδοστρωτήρας ο χρόνος .Εγιναν πολλά, και για τον καθένα χωριστά.Κάποιοι εφυγαν μακριά [οπως ο Μοναχικός Λύκος]εκει που ολοι μόνοι θα βρεθούμε.Αλλοι συναντιόμαστε στους δρόμους  και σε παρέες. Αλλοι ποτέ, μερικές φορες συναπαντιώμαστε διαδικτυακά. Ηρθαν πολλοι καινούργιοι. Μεγάλωσε πολυ το χωριό κι έγινε αχανές πια. Νέοι φίλοι, νεες κοινότητες.

Με ρωτούν οι φίλοι γιατι δεν γραφω συχνά, πού χάθηκα. Οπως και άλλοι.Σχεδόν όλοι ''είμαστε εδώ'',δίνοντας βάρος σε άλλα πράγματα, ή μιλώντας ο καθένας οταν αισθάνεται οτι έχει κάτι να πει.
 Μοιράζοντας δίκαια τις σκέψεις και οσα θελει να μοιραστεί με τους κανονικούς [στη ζωή] και τους παλιούς και νέους διαδικτυακους φίλους.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES