4/1/14

Με το δεξί η Ελληνική Προεδρία

Αποθρασύνονται.Δεν εχουν όριο. Εσπασαν το φράγμα της αναλγησίας : βρίσκονται πλέον στη σφαίρα της ευθείας εχθρικής στάσης απέναντι στον φτωχό, το φτωχοποιημένο άρρωστο.
Νόμιμα εισάγουν την ευθανασία στα θύματά τους.[τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...]
Με 25 και στο χέρι για να μπείς στο νοσοκομείο. Αν δεν τα έχεις σε περιμένει το κρεματόριο της εφορίας. 
Οχι τίποτε άλλο. Γινόμαστε και ρεζίλι, προεδρεύουμε και στην Ευρωπαική Ενωση!


1/1/14

2014 : ενός λεπτού Σιωπή

Τόσα πολλά βιώματα, συναισθήματα, σκέψεις .Καμμιά όρεξη για λέξεις. Στο γύρισμα του χρόνου του συμβατικού ξαναρχίζει μια νέα περίοδος για αυτό το παλιο-blog.

Χωρίς πολλά λόγια. Ει δυνατόν και χωρίς λόγια. Τα λόγια ...

''Μη λες λίγα με πολλά λόγια, αλλά πολλά με λίγα λόγια'' είπε ενας σοφός.

 Αυτά που ζούμε δεν είναι για ''λόγια''.Γιατί παράγινε το κακό με τις αναλύσεις,τις διακηρύξεις,τα θεατράλε πολιτικά και μή ''συμβάντα''. Εχουν ολα ειπωθεί,αναλυθεί,συσχετισθεί,απο πολλές σκοπιές. Μια υπερβολή λόγων.Αντιστρόφως ανάλογων με τα ''εργα''. 
Ενας ποταμός λέξεων εχει ξεχυθεί και κατακλύζει το νού.Στερεύει,στενεύει,ακυρώνεται το κύριο.Η δράση.Η γέννηση ιδεών,στάσης ζωής αντάξιας των περιστάσεων. 

Πες το με ένα ποίημα.Λιτό.Πές το με ένα σύνθημα εύληπτο. Πες το μέσα απο την καρδιά και την ψυχή.Πες το με ρινίσματα λόγου.Πες το με μια μικρή αφήγηση,αληθινή ή της φαντασίας παιδί. Γιατί πολύ κουράστηκα με των λόγων την ακινησία, με των λέξεων την πολυχρησία. Και αναρωτιέμαι γιατί γράφονται τόσα και τόσα κοινότοπα, επαναλήψεις,χαμένα λόγια, χαμένος χρόνος. 
 Ας γράφονται λιγότερα,με περισσότερη σκέψη.Για χώρο στη δράση, στην αλληλοεπίδραση, στο διάλογο μέσω της κίνησης οχι των στατικών φραστικών αναμετρήσεων.

 Οχι άλλα λόγια και περιγραφές για τη φτώχεια,τις αυτοκτονίες, τη μίζερη ζωή,το σκοτάδι και την άβυσσο που χάσκει μπροστά μας.Οχι άλλες περίλυπες γραφές για τα υποσιτισμένα παιδιά και τους αναξιοπαθούντες που ψάχνουν στα σκουπίδια. Γιατι τα λόγια χάσανε πια την αξία τους.

 Ενός λεπτού σιωπή.
 Ενός λεπτού σιωπή.
 Ενός λεπτού σιωπή.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES