12/9/14

Στιγμές στην αχρειούπολη
Ξυπνάει η γειτονιά με φωνές .Ένας άνδρας και μια γυναίκα τσακώνονται για ένα...πιατάκι με νερό κάτω από μια ελιά. .Που πίνουν τα γατιά. Τα οποία φροντίζει η γυναίκα.

Ο αγουροξυπνημένος βλάξ έχει νοικιάσει πρόσφατα ένα ημιυσόγειο διαμερισματάκι -τρύπα ,το βάφει, το σινιάρει, και πέφτει το μάτι του στα γατάκια που πίνανε νερό. Από κοντά η γυναίκα -φύλακας-άγγελός τους  με όλα τα σύνεργα : νερό, φαγάκι, σκούπα, σακούλες για σκουπίδια. Λάμπει η γωνιά των αδέσποτων. ''Να τα πάρεις σπίτι σου μωρή''.Δεν τα θέλω μπροστά στην πόρτα ΜΟΥ.'' Σιγά ρε μεγάλε...

Του λέει ευγενικά ''κυριε είναι νόμιμο αυτό που κάνω, δεν ενοχλώ και κανέναν''. ''Αντε από κει βλαμένη'' η απάντηση του ανεγκέφαλου. Ποιος είπε ότι η κρίση βγάζει όλα τα καλά και τα κακά από μέσα μας? έτσι ακριβώς. Διότι από τις πολυκατοικίες παραδίπλα βγήκαν φωνές που τον έβαλαν στη θέση του.[μαζί τους κι εγώ ]. Διότι η κυρία είναι γνωστή και συμπαθής και ο νεοφερμένος μάλλον ελληνάρας νεάτερνταλ. Δυστυχής, μάλλον , ίσως άνεργος.

Στον ίδιο δρόμο καθημερινά περνάει ένας ακορντεονίστας που σπάζει μελωδικά τη μιζέρια, την κατάθλιψη και τη βλακεία των παρεπιδημούντων.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES