14/9/15

Αν είμασταν αρκούδες

Μιλώντας με ενα φίλο διαπιστώσαμε πως έχουμε και μάλιστα και οι δυο στον ίδιο βαθμό το σύνδρομο της ...αρκούδας [δικός μας όρος] ...
 Μόλις άρχίσει να απομακρύνεται το καλοκαίρι, και οι μέρες μικραίνουν , ακόμη κι αν ο ήλιος ακόμα καίει,και κάνουμε μπάνια, και βγαίνουμε βόλτες, η ιδέα πως ολα αυτά σε λίγο, με την εγκαθίδρυση του φθινοπώρου θα τελειώσουν...σφηνώνεται σαν ενοχλητικό καρφί στο νου.
Αχ , λέγαμε, ας είμασταν αρκούδες,που κοιμούνται ολο το σκοτεινό χειμώνα και ξυπνούν την Αγία Άνοιξη. Μια χειμερία νάρκη σε απαλλάσσει απο το να περάσεις απο το μεγαλείο του φωτός σε ολο και πιο μικρές μέρες ,μεγάλες νύχτες και το ζωογόνο φως του βασιλιά Ηλιου να αποδυναμώνεται ολο και πιο πολύ.

Ψάχνοντας έμαθα πως οι αρκούδες προετοιμάζονται για τον χειμερινό ...υπνο πολύ καλά. Φτιάχνουν τη φωλιά τους, μαζεύουν τροφή γιατί, κάπου-κάπου , ξυπνούν , τσιμπάνε κάτι και συνεχίζουν τον ύπνο τους.Φυσικά τα ζώα ο,τι κάνουν το κάνουν με βάση το ένστικτο της αυτοσυντήρησης καθώς το χειμώνα είναι πολύ δύσκολη η εξεύρεση τροφής για αρκούδες, κάστορες,βατράχια και άλλα ζώα.

Εμείς ως άνθρωποι που  επιβιώνουμε με κάθε καιρό τι θα γλυτώναμε σκέφτομαι αν πέφταμε σε χειμερία νάρκη...Οσοι θέλαμε βρε αδελφέ... Το πετρέλαιο για θέρμανση , τις κακοκεφιές λόγω συννεφιάς και σκοτεινιάς, τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση ,την ψιλοακινησία εκτος κι αν είσαι του γυμναστηρίου,και άλλα που τώρα δεν μπορω να απαριθμήσω.Συμφέρει πάντως αλλά με το αν δε γίνεται δουλειά.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES